Flexwoningen voor mensen uit Oekraïne

Het is een langgekoesterde wens van het college en de gemeenteraad: flexwoningen voor woningzoekenden in Lansingerland. Op de locatie Sporthoeklaan is ruimte voor langdurige opvang Oekraïners én mensen die met spoed een woning zoeken. Bijvoorbeeld na een scheiding.

Tijdelijke oplossing

Een flexwoning is tijdelijk en biedt de huurder een snelle tijdelijke oplossing en rust om verder te kijken naar meer passende woonruimte. Dit geldt ook voor starters, (internationale) studenten, mantelzorgers die tijdelijk op een andere plek moeten wonen om een dierbare tot steun te kunnen zijn, mensen met een nieuwe baan in een andere stad en bijvoorbeeld voor expats. Het gaat om mensen die bij de woningbouwcorporatie staan ingeschreven. Het huurcontract heeft een maximum looptijd van twee jaar, wat voor de levensfase van deze doelgroep geen probleem vormt.

Flexwoningen

Op de locatie Sporthoeklaan is ruimte voor 132 flexwoningen. Er komt daarmee ruimte om, naast 150 Oekraïners, 78 woningzoekende in Lansingerland woonruimte te bieden.

Impressies en foto’s

Op de webpagina Foto’s opbouw flexwoningen hebben we een fotoverslag gemaakt. Hier kunt u de ontwikkelingen volgen. Naast de technische tekeningen zijn er nu ook sfeerimpressies gemaakt, zodat we beter kunnen laten zien hoe de Langdurige Opvang Oekraïners eruit komt te zien. C3 Living heeft de sfeerimpressies gemaakt in opdracht van wooncorporatie 3B Wonen (de eigenaar van de woningen). De eerste impressie laat goed zien hoe de locatie ligt ten opzicht van de sportvelden en de rest van de omgeving.

De tweede is een impressie van de andere zijde, vanaf de Sporthoeklaan, waarbij de toegangsweg duidelijk te zien is. De locatie bestaat uit zes woningblokken. Vijf Blokken bestaan uit twee verdiepingen met twee woningen boven elkaar. Eén blok bestaat uit één bouwlaag. Er zijn in totaal vier verschillende woningtypen, die verspreid door de blokken zitten. Op de derde impressie wordt een eerste indruk gegeven van de sfeer van de woningen. Het aanzicht van de woningen is hierin beter te zien. De woningen worden aan de buitenzijde met hout afgewerkt.

3B Wonen

Samen met 3B Wonen geeft de gemeente vorm aan de uitwerking van het plan. 3B Wonen is de woningcorporatie die de verhuur en het beheer gaat doen.