Flexwoningen voor mensen uit Oekraïne

Het is een langgekoesterde wens van het college en de gemeenteraad: flexwoningen voor woningzoekenden in Lansingerland. Op de locatie Sporthoeklaan is ruimte voor langdurige opvang Oekraïners én mensen die met spoed een woning zoeken. Bijvoorbeeld na een scheiding.

Tijdelijke oplossing

Een flexwoning is tijdelijk en biedt de huurder een snelle tijdelijke oplossing en rust om verder te kijken naar meer passende woonruimte. Dit geldt ook voor starters, (internationale) studenten, mantelzorgers die tijdelijk op een andere plek moeten wonen om een dierbare tot steun te kunnen zijn, mensen met een nieuwe baan in een andere stad en bijvoorbeeld voor expats. Het gaat om mensen die bij de woningbouwcorporatie staan ingeschreven. Het huurcontract heeft een maximum looptijd van twee jaar, wat voor de levensfase van deze doelgroep geen probleem vormt.

Flexwoningen

Op de locatie Sporthoeklaan is ruimte voor 132 flexwoningen. Er komt daarmee ruimte om, naast 150 Oekraïners, ongeveer 80 woningzoekende in Lansingerland woonruimte te bieden. Het functioneren van de locatie met opvang gaat gemonitord en tussentijds geëvalueerd worden.

3B Wonen

Samen met 3B Wonen geeft de gemeente vorm aan de uitwerking van het plan. 3B Wonen is de woningcorporatie die de verhuur en het beheer gaat doen.