Nieuws

RSS

Blauwalg in water bij speelplek Tuin van Floddertje

In het water bij de speelplek in de Tuin van Floddertje in Bergschenhoek is blauwalg opgemerkt. Let daarom goed op en vermijd contact met het water. Bij de locatie is een waarschuwingsbord geplaatst.

Opening Noodopvang Lansingerland

Wethouder Leon Hoek opent Noodopvang in Lansingerland. De nieuwe noodopvang, achter het gemeentehuis, biedt plaats aan 200 asielzoekers. Dit kan eventueel uitgebreid worden naar 300. Hiermee werkt Lansingerland actief mee aan een oplossing voor de asielcrisis.

Hoe kunnen mantelzorgers extra ondersteund worden?

Mantelzorgers zijn een enorme steun voor hulpbehoevende naasten. Daardoor kunnen zij ook veel stress en belasting ervaren. In opdracht van de gemeente Lansingerland en Welzijn Lansingerland heeft MantelzorgNLPro onderzoek gedaan naar de ondersteuningsbehoefte van mantelzorgers.

Gratis ophaalservice aan huis voor textiel

Sinds het begin van dit kalenderjaar is TexNL de nieuwe inzamelaar van textiel in de gemeente Lansingerland. Speciaal voor inwoners van Lansingerland maakt TexNL het mogelijk een afspraak te maken om textiel gratis aan huis op te halen.

Winnaars Hackshield gehuldigd

Op woensdag 3 juli werden de 3 winnaars van het lesprogramma Hackshield gehuldigd door de burgemeester in het gemeentehuis. Gefeliciteerd Satyan040, Raliehack en Ameer! Jullie hebben de game heel goed gespeeld. Hackshield is een game ontwikkeld voor kinderen van 8 tot 12 jaar. Via Hackshield ontdekken de kinderen spelenderwijs alles wat met online veiligheid te maken heeft. Met een spannende game worden zij opgeleid tot échte Cyber Agents, die ‘garant staan’ voor een digitaal veilige wereld.

Onderzoek mogelijke locaties zonnepanelen A12

Op 25 juni tekenden bestuurders van gemeenten, de provincie Zuid-Holland en andere betrokken organisaties de intentieverklaring om verder te gaan met het onderzoek naar mogelijke locaties voor zonnepanelen langs de A12.

Update: probleem opgelost rondom poepbacterie bij speelplek in Bleiswijk

In het water op de speelplek aan de Gruttostraat/Burgemeester Baanpad in Bleiswijk werd eind mei een verhoogde concentratie van de poepbacterie (intestinale enterococcen) gemeten. De bacterie is inmiddels weg. De speelplek is weer veilig om te betreden.

80 extra woningen, betere bereikbaarheid en een groener Berkel Centrum Oost

De oostzijde van het centrum van Berkel en Rodenrijs verandert. We maken ruimte voor 80 extra sociale huurwoningen én een deel van het openbare gebied wordt anders ingericht. Door de herinrichting verbetert de bereikbaarheid en komen er extra parkeerplaatsen. Ook wordt het gebied, dat tussen de Kerksingel en de Laan van Romen ligt, nog groener.

Update over het horecapand in het Annie M.G. Schmidtpark

De opening van een nieuwe horecagelegenheid in het Annie M.G. Schmidtpark vindt in de tweede helft van 2024 plaats. In eerdere berichtgeving is aangegeven dat dit in de eerste helft van 2024 zou plaatsvinden. De oorzaak van de latere opening heeft te maken met de aanpassing van de inrichting van het gebied direct rondom de horeca. En het maken van definitieve afspraken met de horeca-eigenaar.

Bouwbord gebiedsontwikkeling Wilderszijde onthuld

Wethouder Simon Fortuyn en directeur ontwikkeling van Zondag Ontwikkeling, Bob Bax, hebben het nieuwste bouwbord onthuld voor de gebiedsontwikkeling Wilderszijde in Bergschenhoek. Een belangrijke mijlpaal, want dit is de start van de promotie voor de woningbouwplannen van Zondag Ontwikkeling in Wilderszijde.

‘Verbonden grond’ in Parkzoom 3

Vandaag vond er een feestelijk moment plaats in de wijk Parkzoom 3 in Bergschenhoek. Betrokkenen en bewoners vierden met elkaar dat het nieuwe kunstwerk ‘Verbonden grond’ van ontwerper Lieke Frielink is geplaatst op de grondwal aan de rand van de wijk, grenzend aan de Randweg-West. Wethouder Cultuur Titia Cnossen verrichtte de officiële openingshandeling.

Drukbezochte dialoogbijeenkomst omgevingsvisie 2.0

Maandagavond 10 juni kwamen zo’n 70 mensen bijeen in het gemeentehuis van Lansingerland om met elkaar in gesprek te gaan over de omgevingsvisie. Deze visie moet worden herzien, zodat de gemeente de goede keuzes maakt. Bijvoorbeeld tussen groen en autowegen. Of tussen kassen voor de glastuinbouw en nieuwe woningen. De keuzes die wij maken, zijn investeringen die vele jaren meegaan. Deze zijn dus bepalend voor de kwaliteit van de leefomgeving in de nabije en verre toekomst. Het gesprek ging over de vraag: waar hechten wij in Lansingerland de meeste waarde aan?

Introductie projectgroep Oostland

Gemeente Lansingerland is onderdeel van de projectgroep Oostland. De projectgroep is een samenwerkingsverband tussen de Provincie Zuid-Holland, Glastuinbouw Nederland en de glastuinbouw gemeenten Pijnacker-Nootdorp, Waddinxveen, Zuidplas en Lansingerland. Samen vormen zij het ‘Oostland’, onderdeel van Greenport West-Holland. De projectgroep Oostland werkt toe naar het toekomstbestendig houden van de glastuinbouwsector.

Bestemmingsplan Hoekeindseweg 147 onherroepelijk in werking

In juni 2024 komt er aan de Hoekeindseweg 147 in Bergschenhoek drie hectare bedrijventerrein bij. Dit is mogelijk gemaakt door het in werking treden van een bestemmingsplan voor het terrein tussen de provinciale weg N209 en Vonk Caravanstalling.

Boring naar aardwarmte in Bleiswijk

Wethouder Michiel Muis (Duurzaamheid) was vorige week aanwezig bij een boring naar aardwarmte bij tomatenteler A. en G. van den Bosch aan de Petuniaweg in Bleiswijk. Hier vindt op dit moment in opdracht van het bedrijf 85 Degrees Renewable een boring plaats voor de winning van aardwarmte. Bij aardwarmte, ook wel geothermie genoemd, wordt warmte uit de ondergrond vanaf 500 meter en dieper gebruikt.

Praat op 10 juni mee over de toekomst van Lansingerland

Lansingerland heeft een samenlevingsvisie en een visie op de fysieke leefomgeving, de omgevingsvisie. Deze visies geven richting aan de keuzes die de gemeente maakt. We werken aan een vernieuwde omgevingsvisie 2.0. Dit doen we graag samen met inwoners en organisaties. Praat u mee tijdens de dialoogbijeenkomst?

Eerste Groene Halte Rodenrijs zorgt voor verbinding stad en platteland

Kom met de metro naar de natuur! De eerste Groene Halte in regio Rotterdam, metrohalte Rodenrijs, is op vrijdag 17 mei feestelijk geopend door wethouder Michiel Muis van Lansingerland en wethouder Vincent Karremans van gemeente Rotterdam. De opening van Rodenrijs is tevens het officiële startsein voor de gezamenlijke pilot Groene Haltes Rotterdam e.o.

Verkiezing Europees Parlement 6 juni

Op donderdag 6 juni vindt in Nederland de verkiezing plaats voor het Europees Parlement. We kiezen dan de Nederlandse leden die ons de komende 5 jaar in het Europees Parlement mogen vertegenwoordigen. In de EU-landen vindt deze verkiezing plaats tussen 6 juni en 9 juni 2024. Lees meer over deze verkiezing.

Scholen en bedrijven prikken zwerfafval

De afgelopen weken zijn er meerdere bedrijven, scholen en ambtenaren van onze gemeente aan de slag gegaan met het prikken van zwerfafval. Door samen afval te verwijderen zijn er veel dieren gered die daar anders in verstrikt raken. We hebben aan deze prikactie een wedstrijd gekoppeld: leuke foto’s van de lunchloopjes zijn beloond. Graag maken we de prijswinnaars bekend.

BPD en Batenburg starten ontwikkeling 1200 woningen Wilderszijde

Gisteren werd de realisatieovereenkomst getekend voor de ontwikkeling van de nieuwe 'Lansingerlandse' woonwijk Wilderszijde. Voor BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling en Batenburg bouw & ontwikkeling betekent dit de start van de ontwikkeling van zo’n 1.200 woningen. De gehele gebiedsontwikkeling bestaat straks uit 2.700 nieuwe woningen.

Bouw Wilderszijde Bergschenhoek gestart fase 3

De start van de derde en laatste fase van Wonen in Buyten is met een knal van start gegaan. Op 21 september werd dit moment gevierd met de nieuwe bewoners. In Wilderszijde verrijst de komende tien jaar een toekomstbestendige woonwijk. Groen en klimaatadaptief met minimaal 2.600 duurzame woningen, basisscholen, een gezondheidscentrum en kleinschalige commerciële voorzieningen om de hoek.

Partijen zetten hun handtekening onder proefverkaveling gebiedsontwikkeling Wilderszijde

Na de vaststelling van het bestemmingsplan eind 2021 zijn de Gemeente Lansingerland en de Ontwikkelingscombinatie BBGZ (Batenburg Bouw & Ontwikkeling, BPD Gebiedsontwikkeling en Zondag Ontwikkeling) aan het werk gegaan met het opstellen van een proefverkaveling.

Lansingerland: na 25 jaar eindelijk werk van wijk Wilderszijde

De gemeente Lansingerland heeft na zo'n 25 jaar aan discussie en uitstel besloten tot de bouw van de wijk Wilderszijde. Er komen in Bergschenhoek tussen de 2.600 en 3.000 nieuwe woningen bij. Volgens planning worden er tot 2033 jaarlijks zo'n 300 tot 400 woningen opgeleverd. De ontwikkeling en bouw van de toekomstige wijk kan van start nu de gemeenteraad van Lansingerland akkoord is gegaan met het nieuwe bestemmingsplan.

Lansingerland en BBGZ ondertekenen overeenkomst voor circa 2.000 nieuwbouwwoningen Wilderszijde

Lansingerland en BBGZ hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend voor de ontwikkeling en bouw van zo’n 2.000 woningen in het plangebied Wilderszijde. De woningen zijn een mix van (sociale huur)appartementen, (betaalbare en bereikbare) rijwoningen, twee-onder-één-kapwoningen en vrijstaande woningen. De gemeente en BBGZ bekrachtigden de afspraken voor hun deelplan op 22 december. De plannen kunnen nu verder uitgewerkt en tot  realisatie worden gebracht.