Nieuws

RSS

Burgemeester reikte Gemeentelijke erepenning uit

Op vrijdag 18 oktober reikte burgemeester Pieter van de Stadt de Gemeentelijke erepenning uit aan de heer Van Leenen. Dit gebeurde tijdens het jaarlijkse vrijwilligersfeest van het hospice waar hij als vrijwilliger werkt. Van Leenen kreeg deze onderscheiding voor zijn jarenlange betrokkenheid en waardevolle bijdrage aan Hospice Lansingerland.

Bouw nieuw logistiek centrum Hello Fresh gestart

De start van de bouw van het nieuwe logistiek centrum van Hello Fresh is een feit. Wethouder Simon Fortuyn heeft op het voormalig terrein van The Greenery in de Klappolder in Bleiswijk de 1e paal geslagen.

Resultaten enquête toekomst Lansingerland

Eind augustus vulden 1.200 mensen een online vragenlijst in over de toekomst van Lansingerland. Van deze mensen woont 97% in de gemeente en 22% werkt er. De enquête ging over de vraag wat wij willen met onze leefomgeving richting het jaar 2050. De resultaten van de enquête zijn inmiddels bekend.

‘Notitie Reikwijdte en Detailniveau’ voor de Regionale Energie Strategie (RES) van de Energieregio Rotterdam Den Haag

De samenwerkende overheden in de Energieregio Rotterdam Den Haag hebben op 7 oktober 2024 de ‘Notitie Reikwijdte en Detailniveau’ (NRD) openbaar gemaakt. Hier kunt u op reageren. Dit heet het indienen van een zienswijze.

Lever uw oude elektrisch afval in tijdens de Nationale Wecycleweek

Op maandag 14 oktober is het International E-waste Day. De hele week rondom deze dag is in Nederland uitgeroepen tot Nationale Wecycleweek. Zo zijn er acties en campagnes om zoveel mogelijk lege batterijen, vergeten apparaten en lampen in te zamelen voor een tweede kans of recycling.

Burgemeester ontbijt met leerlingen van basisschool Treehouse Montessori

In het gemeentehuis was er vanochtend een speciaal ontbijt voor de leerlingen van basisschool Treehouse Montessori. De burgemeester en Bakker Ammerlaan waren aanwezig om samen met de kinderen te genieten van een gezond ontbijt. Dit ontbijt was onderdeel van het Burgemeestersontbijt, een initiatief dat het belang van een gezond ontbijt onder de aandacht brengt.

19 oktober is het Duurzame burendag in Lansingerland

Zaterdag 19 oktober is het in Lansingerland Duurzame burendag. Dan kunnen inwoners bij 8 dorpsgenoten binnen kijken hoe zij hun huis hebben verduurzaamd. Deze huiseigenaren staan klaar om te inspireren en te informeren over wat goed ging en waar zij tegenaan gelopen zijn.

Kleindierensportvereniging D.V.V. ontvangt Koninklijke Erepenning

Tijdens een feestelijke bijeenkomst in ‘t Koetshuys heeft burgemeester Pieter van de Stadt op donderdag 3 oktober de Koninklijke Erepenning uitgereikt aan Kleindierensportvereniging “Door Veredeling Verbetering” (D.V.V.). Deze bijzondere onderscheiding is een erkenning voor de waardevolle inzet van de vereniging, die zich al 100 jaar inzet voor het behoud en de veredeling van kleindieren.

Trots op onze veteranen

De gemeente Lansingerland organiseert elk jaar een eigen Veteranendag. Dit is een bijzondere dag om onze lokale veteranen te bedanken voor hun inzet en moed. In totaal wonen er bijna 250 veteranen in de gemeente, die allemaal worden uitgenodigd door burgemeester Pieter van de Stadt. In de uitnodiging schrijft hij: “Op onze Veteranendag wil ik alle veteranen van Lansingerland bedanken voor hun moed en toewijding. Graag sta ik ook dit jaar met u stil bij deze speciale dag.”

Horti Science Skyline

Op de rotonde voor het gemeentehuis ziet u vanaf nu aan beide kanten de skyline van Lansingerland, Home of Horti Science. Onze gemeente is thuisbasis van het meest innovatieve glastuinbouwcluster ter wereld, waar internationale bedrijven en kennisinstellingen samenkomen.

College overhandigt sluitende begroting 2025 aan gemeenteraad

Wethouder Simon Fortuyn (financiën) overhandigde op donderdag 26 september de begroting voor 2025 aan gemeenteraadslid Jan Pieter Blonk, voorzitter van de commissie Algemeen Bestuur. Simon Fortuyn: “namens het college kan ik een sluitende begroting presenteren aan de gemeenteraad van Lansingerland. Dit ondanks de financieel onzekere tijden en de opgaven waar we voor staan. De komende maanden gaan we met de gemeenteraad in gesprek. We hebben keuzes moeten maken waar iedereen iets van kan gaan merken, maar het is ook gelukt om voorzieningen in stand te houden.”

Kosten cultuurhuis Casa Cadanza openbaar

De gemeente ontwikkelt met verschillende partijen het cultuurhuis Casa Cadanza in het centrum van Berkel en Rodenrijs. In de raadsvergadering van 26 september 2024 heeft de gemeenteraad besloten om het totaalbedrag dat nodig is om dit cultuurhuis te realiseren openbaar te maken.

Aandacht voor laaggeletterdheid bij Glazen Radiohuis in Leidschendam: Kom in actie voor basisvaardigheden!

Laaggeletterdheid is een groot en vaak onzichtbaar probleem in Nederland. Ook in Lansingerland heeft ongeveer 3 procent van de inwoners moeite met basisvaardigheden zoals lezen, schrijven, rekenen en het gebruik van een computer. Dit brengt dagelijkse uitdagingen met zich mee, zowel op het werk als privé. Om hier meer aandacht voor te vragen, opende het Glazen Radiohuis van maandag 23 tot en met donderdag 26 september haar deuren aan de Damlaan in Leidschendam.

Lansingerland hijst de vlag voor SGD Action Day

Wethouder Leon Hoek (o.a. Horti Science) hijst op 25 september de SDG-vlag. Het is dan SDG Action Day. SDG staat voor Sustainable Development Goals. Gemeente Lansingerland heeft in 2020 deze duurzame doelen van de Verenigde Naties onderstreept en is toen toegetreden tot het netwerk van gemeenten, die ook deze doelen ondersteunen.

Wie verdient de Vrijwilligersprijs 2024?

Vrijwilligers zijn onmisbaar voor onze samenleving. Zij zorgen ervoor dat veel zaken goed blijven draaien. Denk bijvoorbeeld aan vrijwilligers bij sportverenigingen en culturele organisaties, binnen de zorg en welzijn, op scholen en op het gebied van natuur en milieu. De gemeente hecht veel waarde aan vrijwilligerswerk en reikt daarom jaarlijks de vrijwilligersprijzen uit. Welke vrijwilliger wilt u voordragen?

Ontmoet bewoners en medewerkers van de Noodopvanglocatie Asielzoekers Lansingerland

Ook de Noodopvanglocatie Asielzoekers Lansingerland doet mee aan Burendag. Op zaterdag 28 september van 13.00 tot 16.00 uur staan de deuren van de tijdelijke noodopvang voor u als inwoner van Lansingerland open. Het COA geeft deze open dag een feestelijk tintje, omdat de locatie onlangs opgeleverd is. Zo zijn er rondleidingen, is er muziek en een hapje en een drankje. Kortom, de bewoners en medewerkers kijken uit naar uw komst!

Flexwoningen Sporthoeklaan in top 3 bij Betaalbaar Wonen Prijs

De gemeente en 3B Wonen hebben vorig jaar samen een innovatieve en betaalbare woonoplossing gecreëerd voor ontheemden uit Oekraïne en spoedzoekers uit Lansingerland. En dit bijzondere project is niet onopgemerkt gebleven. We hebben hiermee de top 3 bereikt bij de prijs ‘Betaalbaar Wonen Zuid-Holland’.

Verkeerstellingen in september en oktober

In de maanden september en oktober voert de gemeente Lansingerland verkeerstellingen uit. Met de informatie uit deze tellingen kijken wij of het huidige verkeersbeleid goed is en waar er misschien verbeteringen nodig zijn.

Functiewissel 3B Wonen en gemeente Lansingerland vergroot inzicht in elkaars organisatie

Vanaf 9 september wisselen Gerard van Wijhe, directeur Ruimte & Economie van gemeente Lansingerland en Hanneke Vliet Vlieland, directeur-bestuurder van woningcorporatie 3B Wonen 1,5 week van plek. Centraal bij deze wissel (‘Trading Places’) staat het krijgen van meer inzicht in elkaars organisatie en werkwijze om vervolgens de samenwerking te verbeteren.

Baggerwerkzaamheden in Bleiswijk

Het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard gaat de hoofdwatergangen in Bleiswijk baggeren. Bij deze baggerwerkzaamheden wordt er samengewerkt tussen het hoogheemraadschap en de gemeente. Enkele gemeentelijke watergangen worden ook gebaggerd.

BPD en Batenburg starten ontwikkeling 1200 woningen Wilderszijde

Gisteren werd de realisatieovereenkomst getekend voor de ontwikkeling van de nieuwe 'Lansingerlandse' woonwijk Wilderszijde. Voor BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling en Batenburg bouw & ontwikkeling betekent dit de start van de ontwikkeling van zo’n 1.200 woningen. De gehele gebiedsontwikkeling bestaat straks uit 2.700 nieuwe woningen.

Bouw Wilderszijde Bergschenhoek gestart fase 3

De start van de derde en laatste fase van Wonen in Buyten is met een knal van start gegaan. Op 21 september werd dit moment gevierd met de nieuwe bewoners. In Wilderszijde verrijst de komende tien jaar een toekomstbestendige woonwijk. Groen en klimaatadaptief met minimaal 2.600 duurzame woningen, basisscholen, een gezondheidscentrum en kleinschalige commerciële voorzieningen om de hoek.

Partijen zetten hun handtekening onder proefverkaveling gebiedsontwikkeling Wilderszijde

Na de vaststelling van het bestemmingsplan eind 2021 zijn de Gemeente Lansingerland en de Ontwikkelingscombinatie BBGZ (Batenburg Bouw & Ontwikkeling, BPD Gebiedsontwikkeling en Zondag Ontwikkeling) aan het werk gegaan met het opstellen van een proefverkaveling.

Lansingerland: na 25 jaar eindelijk werk van wijk Wilderszijde

De gemeente Lansingerland heeft na zo'n 25 jaar aan discussie en uitstel besloten tot de bouw van de wijk Wilderszijde. Er komen in Bergschenhoek tussen de 2.600 en 3.000 nieuwe woningen bij. Volgens planning worden er tot 2033 jaarlijks zo'n 300 tot 400 woningen opgeleverd. De ontwikkeling en bouw van de toekomstige wijk kan van start nu de gemeenteraad van Lansingerland akkoord is gegaan met het nieuwe bestemmingsplan.

Lansingerland en BBGZ ondertekenen overeenkomst voor circa 2.000 nieuwbouwwoningen Wilderszijde

Lansingerland en BBGZ hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend voor de ontwikkeling en bouw van zo’n 2.000 woningen in het plangebied Wilderszijde. De woningen zijn een mix van (sociale huur)appartementen, (betaalbare en bereikbare) rijwoningen, twee-onder-één-kapwoningen en vrijstaande woningen. De gemeente en BBGZ bekrachtigden de afspraken voor hun deelplan op 22 december. De plannen kunnen nu verder uitgewerkt en tot  realisatie worden gebracht.