Nieuws

RSS

Expeditie Lansingerland trapt zomervakantie af met een spectaculaire kick-off!

De zomervakantie is in aantocht, en dus is het ook weer bijna tijd voor Expeditie Lansingerland. Op woensdag 26 juni wordt er een voorproefje gegeven van het zomervakantieprogramma. Vanaf 13:30 uur wordt de sportkooi tegenover de Cultuurfabriek omgetoverd tot een bruisende locatie vol plezier, spel en avontuur, speciaal georganiseerd voor de jeugd van Lansingerland en hun families. Komt u ook?

Update over het horecapand in het Annie M.G. Schmidtpark

De opening van een nieuwe horecagelegenheid in het Annie M.G. Schmidtpark vindt in de tweede helft van 2024 plaats. In eerdere berichtgeving is aangegeven dat dit in de eerste helft van 2024 zou plaatsvinden. De oorzaak van de latere opening heeft te maken met de aanpassing van de inrichting van het gebied direct rondom de horeca. En het maken van definitieve afspraken met de horeca-eigenaar.

Bouwbord gebiedsontwikkeling Wilderszijde onthuld

Wethouder Simon Fortuyn en directeur ontwikkeling van Zondag Ontwikkeling, Bob Bax, hebben het nieuwste bouwbord onthuld voor de gebiedsontwikkeling Wilderszijde in Bergschenhoek. Een belangrijke mijlpaal, want dit is de start van de promotie voor de woningbouwplannen van Zondag Ontwikkeling in Wilderszijde.

‘Verbonden grond’ in Parkzoom 3

Vandaag vond er een feestelijk moment plaats in de wijk Parkzoom 3 in Bergschenhoek. Betrokkenen en bewoners vierden met elkaar dat het nieuwe kunstwerk ‘Verbonden grond’ van ontwerper Lieke Frielink is geplaatst op de grondwal aan de rand van de wijk, grenzend aan de Randweg-West. Wethouder Cultuur Titia Cnossen verrichtte de officiële openingshandeling.

Drukbezochte dialoogbijeenkomst omgevingsvisie 2.0

Maandagavond 10 juni kwamen zo’n 70 mensen bijeen in het gemeentehuis van Lansingerland om met elkaar in gesprek te gaan over de omgevingsvisie. Deze visie moet worden herzien, zodat de gemeente de goede keuzes maakt. Bijvoorbeeld tussen groen en autowegen. Of tussen kassen voor de glastuinbouw en nieuwe woningen. De keuzes die wij maken, zijn investeringen die vele jaren meegaan. Deze zijn dus bepalend voor de kwaliteit van de leefomgeving in de nabije en verre toekomst. Het gesprek ging over de vraag: waar hechten wij in Lansingerland de meeste waarde aan?

Introductie projectgroep Oostland

Gemeente Lansingerland is onderdeel van de projectgroep Oostland. De projectgroep is een samenwerkingsverband tussen de Provincie Zuid-Holland, Glastuinbouw Nederland en de glastuinbouw gemeenten Pijnacker-Nootdorp, Waddinxveen, Zuidplas en Lansingerland. Samen vormen zij het ‘Oostland’, onderdeel van Greenport West-Holland. De projectgroep Oostland werkt toe naar het toekomstbestendig houden van de glastuinbouwsector.

Bestemmingsplan Hoekeindseweg 147 onherroepelijk in werking

In juni 2024 komt er aan de Hoekeindseweg 147 in Bergschenhoek drie hectare bedrijventerrein bij. Dit is mogelijk gemaakt door het in werking treden van een bestemmingsplan voor het terrein tussen de provinciale weg N209 en Vonk Caravanstalling.

Wat kunt u doen tegen de eikenprocessierups?

In Lansingerland is de afgelopen jaren de eikenprocessierups aangetroffen. De brandharen veroorzaken lichamelijke klachten. Deze klachten bestaan uit hevige jeuk, huiduitslag, irritatie van de ogen en van de luchtwegen. Ook dit jaar is de eikenprocessie rups aanwezig in Lansingerland. Voorzichtigheid is daarom geboden in de nabijheid van eikenbomen in de maanden mei t/m september.

Uitslag Verkiezing Europees Parlement 2024

De definitieve uitslag van de Verkiezing Europees Parlement 2024 voor Lansingerland is bekend. De PVV heeft met 4.278 de meeste stemmen gekregen, 2e is de VVD met 3.946 stemmen en 3e is GROENLINKS/Partij van de Arbeid (PvdA) met 3.461 stemmen.

Verkiezing Europees Parlement goed verlopen in Lansingerland

De verkiezing voor het Europees Parlement in onze gemeente is vandaag goed en rustig verlopen. De stembureaus sloten om 21.00 uur hun deuren en het voorlopige opkomstpercentage is 50%. Dit komt neer op bijna 24.000 stemmers. Een hogere opkomst dan in 2019 met 45,67%. De meeste stemmen zijn uitgebracht in:

Denk mee over de leefomgeving van Bleiswijk

Voor de leefomgeving van Bleiswijk zijn we op zoek naar inspirerende en frisse ideeën hoe we in de buitenruimte bewegen, kunst, cultuur en ontmoeten nog beter een plaats kunnen geven. Eerder dit jaar hielden we al een enquête over de waardering van de leefomgeving. Nu gaan we graag het gesprek aan met inwoners en organisaties. Denkt u ook mee?

Uitkomst onderzoek uitbraak maag- en darmklachten Berkel en Rodenrijs

Na het bezoeken van Koningsdag 2024 in Berkel en Rodenrijs kregen meerdere mensen last van maag- en darmklachten (buikgriep). De GGD Rotterdam-Rijnmond deed in samenwerking met de NVWA onderzoek naar de mogelijke oorzaak hiervan. Hier leest u de resultaten van het onderzoek.

Resultaten Gezondheidsmonitor 2023

De resultaten van de Gezondheidsmonitor Jeugd 2023 zijn bekend. Dit is een landelijk onderzoek, om de 4 jaar, naar gezondheid, welzijn en leefstijl onder jongeren uit klas 2 en 4 van het voortgezet onderwijs, uitgevoerd door de GGD’en en de RIVM. De belangrijkste resultaten, ook voor Lansingerland, leest u in dit artikel.

Poepbacterie gemeten in water speelplek in Bleiswijk

In het water op de speelplek aan de Gruttostraat/Burgemeester Baanpad in Bleiswijk is een verhoogde concentratie van de poepbacterie (intestinale enterococcen) gemeten.

Boring naar aardwarmte in Bleiswijk

Wethouder Michiel Muis (Duurzaamheid) was vorige week aanwezig bij een boring naar aardwarmte bij tomatenteler A. en G. van den Bosch aan de Petuniaweg in Bleiswijk. Hier vindt op dit moment in opdracht van het bedrijf 85 Degrees Renewable een boring plaats voor de winning van aardwarmte. Bij aardwarmte, ook wel geothermie genoemd, wordt warmte uit de ondergrond vanaf 500 meter en dieper gebruikt.

Naam voor het nieuwe afvalbrengstation bekend

In 2025 opent er in de gemeente Lansingerland het nieuwe afvalbrengstation aan de Dorsvloerweg in Bergschenhoek. Aan onze inwoners hebben wij gevraagd om mee te denken voor een naam voor dit nieuw te bouwen afvalbrengstation. Uit alle inzendingen is de naam gekozen. Wat is de winnende naam geworden?

Praat op 10 juni mee over de toekomst van Lansingerland

Lansingerland heeft een samenlevingsvisie en een visie op de fysieke leefomgeving, de omgevingsvisie. Deze visies geven richting aan de keuzes die de gemeente maakt. We werken aan een vernieuwde omgevingsvisie 2.0. Dit doen we graag samen met inwoners en organisaties. Praat u mee tijdens de dialoogbijeenkomst?

Eerste Groene Halte Rodenrijs zorgt voor verbinding stad en platteland

Kom met de metro naar de natuur! De eerste Groene Halte in regio Rotterdam, metrohalte Rodenrijs, is op vrijdag 17 mei feestelijk geopend door wethouder Michiel Muis van Lansingerland en wethouder Vincent Karremans van gemeente Rotterdam. De opening van Rodenrijs is tevens het officiële startsein voor de gezamenlijke pilot Groene Haltes Rotterdam e.o.

Verkiezing Europees Parlement 6 juni

Op donderdag 6 juni vindt in Nederland de verkiezing plaats voor het Europees Parlement. We kiezen dan de Nederlandse leden die ons de komende 5 jaar in het Europees Parlement mogen vertegenwoordigen. In de EU-landen vindt deze verkiezing plaats tussen 6 juni en 9 juni 2024. Lees meer over deze verkiezing.

Ganzentelling in Lansingerland; telt u ook mee?

Op zaterdag 6 juli vindt in Lansingerland voor de 2e keer de ganzentelling plaats. Voor deze telling zoekt de gemeente nog ganzentellers. Helpt u mee? Iedereen vanaf 12 jaar is welkom om mee te tellen.

Scholen en bedrijven prikken zwerfafval

De afgelopen weken zijn er meerdere bedrijven, scholen en ambtenaren van onze gemeente aan de slag gegaan met het prikken van zwerfafval. Door samen afval te verwijderen zijn er veel dieren gered die daar anders in verstrikt raken. We hebben aan deze prikactie een wedstrijd gekoppeld: leuke foto’s van de lunchloopjes zijn beloond. Graag maken we de prijswinnaars bekend.

BPD en Batenburg starten ontwikkeling 1200 woningen Wilderszijde

Gisteren werd de realisatieovereenkomst getekend voor de ontwikkeling van de nieuwe 'Lansingerlandse' woonwijk Wilderszijde. Voor BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling en Batenburg bouw & ontwikkeling betekent dit de start van de ontwikkeling van zo’n 1.200 woningen. De gehele gebiedsontwikkeling bestaat straks uit 2.700 nieuwe woningen.

Bouw Wilderszijde Bergschenhoek gestart fase 3

De start van de derde en laatste fase van Wonen in Buyten is met een knal van start gegaan. Op 21 september werd dit moment gevierd met de nieuwe bewoners. In Wilderszijde verrijst de komende tien jaar een toekomstbestendige woonwijk. Groen en klimaatadaptief met minimaal 2.600 duurzame woningen, basisscholen, een gezondheidscentrum en kleinschalige commerciële voorzieningen om de hoek.

Partijen zetten hun handtekening onder proefverkaveling gebiedsontwikkeling Wilderszijde

Na de vaststelling van het bestemmingsplan eind 2021 zijn de Gemeente Lansingerland en de Ontwikkelingscombinatie BBGZ (Batenburg Bouw & Ontwikkeling, BPD Gebiedsontwikkeling en Zondag Ontwikkeling) aan het werk gegaan met het opstellen van een proefverkaveling.

Lansingerland: na 25 jaar eindelijk werk van wijk Wilderszijde

De gemeente Lansingerland heeft na zo'n 25 jaar aan discussie en uitstel besloten tot de bouw van de wijk Wilderszijde. Er komen in Bergschenhoek tussen de 2.600 en 3.000 nieuwe woningen bij. Volgens planning worden er tot 2033 jaarlijks zo'n 300 tot 400 woningen opgeleverd. De ontwikkeling en bouw van de toekomstige wijk kan van start nu de gemeenteraad van Lansingerland akkoord is gegaan met het nieuwe bestemmingsplan.

Lansingerland en BBGZ ondertekenen overeenkomst voor circa 2.000 nieuwbouwwoningen Wilderszijde

Lansingerland en BBGZ hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend voor de ontwikkeling en bouw van zo’n 2.000 woningen in het plangebied Wilderszijde. De woningen zijn een mix van (sociale huur)appartementen, (betaalbare en bereikbare) rijwoningen, twee-onder-één-kapwoningen en vrijstaande woningen. De gemeente en BBGZ bekrachtigden de afspraken voor hun deelplan op 22 december. De plannen kunnen nu verder uitgewerkt en tot  realisatie worden gebracht.