Financiering en planning langdurige opvang voor mensen uit Oekraïne

Voor de financiering is landelijk een subsidieregeling opengesteld om een versnelling in tijdelijke woningbouw te creëren. Het plan voor Sporthoeklaan heeft nu goedkeuring van het Rijk.

Eerste kwartaal 2023

Er is inmiddels geheid en de fundering ligt. De locatie is bijna gereed voor de plaatsing van de woningen. Op onze website vindt u een foto overzicht van de opbouw.

C3 Living bouwt de 132 flexwoningen voor het grootste deel in een grote fabriekshal. Na productie worden de woningen getransporteerd, geplaatst en verder afgewerkt op locatie. Na plaatsing worden de woningen gebruiksklaar gemaakt. En wordt het openbaar gebied rondom de locatie ingericht. Denk hierbij aan bestrating, verlichting of speelvoorzieningen. De bomen en het omliggende groen worden later dit jaar in het plantseizoen geplant. De verwachting is dat de eerste nieuwe bewoners er in de zomer (2023) gaan wonen. Exacte planning volgt nog.

Samenwerking met 3B Wonen

Flexwoningen zijn sociale huur woningen en om deze te plaatsen, is samenwerking met een wooncorporatie noodzakelijk. 3B Wonen bouwt de woningen aan de Sporthoeklaan. Een deel van het aantal woningen is bestemd voor mensen die met spoed een sociale huurwoning zoeken. Informatie over toewijzing van deze woningen vindt u op de webpagina van 3B Wonen.