Herinrichting speelplekken

Elk jaar worden er in de gemeente Lansingerland speelplekken vernieuwd. De speeltoestellen en valondergronden zijn in deze speelplekken verouderd en aan vervanging toe.

Bij de herinrichting houden wij rekening met de huidige leeftijdscategorie en met de omliggende speelplekken. Daarnaast vinden wij het belangrijk dat de speelplekken duurzaam worden ingericht. De materiaalkeuze van de speeltoestellen en type valondergrond spelen hierin een grote rol. Wij proberen de speelplekken groener en toekomstbestendiger te maken door rekening te houden met de klimaatadaptatie zoals hevige regenbuien.

Wij hopen dat de kinderen na de herinrichting hier met veel plezier kunnen spelen! In de lijst hieronder vindt u de speelplekken die binnenkort worden vernieuwd.


Voor de herinrichting van de speelplek aan de Havenstraat in Berkel en Rodenrijs zijn er drie schetsontwerpen met de omwonenden gedeeld. Op basis van de meerderheid van de stemmen is er door de buurt gekozen voor schetsontwerp optie 1. Het gekozen schetsontwerp hebben wij verder uitgewerkt tot een ontwerp. Wilt u het schetsontwerp nogmaals bekijken? Het gekozen schetsontwerp staat verderop op deze pagina.

Toelichting op het ontwerp Havenstraat

De speelplek biedt uitdaging voor alle leeftijden. De jonge kinderen kunnen fantasiespellen spelen in het speelhuisje, schommelen op de schommel of muziek maken op het speelpaneel. Er komt een groot toestel te staan, de jonge kinderen kunnen hier glijden van de glijbaan en de oudere kinderen kunnen hier goed klimmen en klauteren. Ook staat er nog een klimtoestel naast het grote toestel, met glijstangen voor extra uitdaging! De oudere kinderen kunnen duikelen op het duikelrek en al hangend zwaaien via de kabelbaan. De vogelnestschommel en de trampoline zijn leuk voor kinderen van alle leeftijden, deze toestellen zorgen samen met het grote toestel voor samenspel. De haag krijgt twee grote openingen, zodat er vanuit het gedeelte voor de oudere kinderen toegang is tot het voetbalveld en de kabelbaan. Bij de toestellen voor de kleine kinderen komen bankjes te staan voor goed overzicht. Ook komt er op het pad een parcours/speelroute zodat deze onderdeel uitmaakt van de speelplek.

Afbeelding ontwerp nieuwe speelplek Havenstraat
Afbeelding ontwerp nieuwe speelplek Havenstraat
Afbeelding schetsontwerp Havenstraat – optie 1

Planning uitvoering

De uitvoering staat gepland voor mei/juni 2021 en is afhankelijk van de levering van de speeltoestellen en de weersomstandigheden. De werkzaamheden gaan uitgevoerd worden door HvR Speeltotaal. Tijdens de werkzaamheden is de speelplek gesloten en er worden bouwhekken geplaatst. Wij hopen dat de kinderen de komende jaren hier vrolijk en leuk kunnen spelen!

Heeft u een vraag?

Heeft u vragen? Neemt u dan contact op met Eveline van der Velden en mail naar ProjectenSpelen@lansingerland.nl onder vermelding van ‘Havenstraat’.

De speelplekken aan De Warmoezerij ter hoogte van huisnummer 52 en huisnummer 109 in Berkel en Rodenrijs zijn aan vernieuwing toe. Voor het maken van het ontwerp zijn wij benieuwd naar uw suggesties en verbeterpunten. Natuurlijk ontvangen wij ook graag de ideeën van de kinderen.

Herinrichting speelplekken De Warmoezerij

De huidige speeltoestellen en de rubberen valondergrond zijn aan vervanging toe. Aangezien beide speelplekken maar 1 speeltoestel bevatten wil de gemeente graag de speelplekken samenvoegen.

De speelplek welke wij behouden is ter hoogte van huisnummer 52. De speelplek bij huisnummer 109 komt te vervallen. Bij de herinrichting van de speelplek wordt rekening gehouden met de huidige leeftijdscategorie.

Uw suggesties en ideeën voor deze speelplek

Wij vragen u om uw suggesties, ideeën en verbeterpunten voor de nieuwe speelplek met ons te delen. Reageren kan via het reactieformulier die u binnenkort ontvangt. Heeft u vragen, opmerkingen of goede ideeën over de speelplek, dan is het reactieformulier de plek om dit met ons te delen. Wij ontvangen graag uw reactie en die van de kinderen!

Proces

De reacties worden beoordeeld en indien mogelijk meegenomen bij het opstellen van het ontwerp. In het 2de kwartaal (tussen april en juni) wordt u per brief geïnformeerd over het gemaakte ontwerp.

Heeft u vragen?

Graag willen wij u alvast hartelijk danken voor uw reactie. Heeft u nog vragen? Neemt u dan contact op met Eveline van der Velden en mail naar ProjectenSpelen@lansingerland.nl onder vermelding van ‘De Warmoezerij’.

De speelplekken aan de Mercatordreef en de Planciusdreef in Bergschenhoekzijn aan vernieuwing toe.

Herinrichting speelplekken

Op de speelplekken zijn de huidige speeltoestellen en valondergronden aan vervanging toe. Bij de herinrichting van de speelplekken wordt rekening gehouden met de huidige leeftijdscategorie en de bestaande speelplekken in de omgeving. 

Uw suggesties en ideeën voor deze speelplekken

Wij vragen u om uw suggesties, ideeën en verbeterpunten voor deze speelplekken met ons te delen. Reageren kan via het reactieformulier die per post van ons ontvangt. Het reactieformulier is voor beide speelplekken (Mercatordreef én Planciusdreef). Wij ontvangen graag uw reactie en die van de kinderen!

Proces

De reacties worden beoordeeld en indien mogelijk meegenomen bij het opstellen van het ontwerp.

In het 2de kwartaal (tussen april en juni) wordt u per brief geïnformeerd over het gemaakte ontwerp voor beide speelplekken. Ook worden de ontwerpen op de website van de gemeente geplaatst. Over de uitvoeringsperiode wordt u nog nader geïnformeerd.

Heeft u vragen?

Graag willen wij u alvast hartelijk danken voor uw reactie. Heeft u nog vragen? Neemt u dan contact op met Eveline van der Velden en mail naar ProjectenSpelen@lansingerland.nl onder vermelding van “Mercatordreef en Planciusdreef”