Herinrichting speelplekken

Elk jaar worden er in de gemeente Lansingerland speelplekken vernieuwd. De speeltoestellen en valondergronden zijn in deze speelplekken verouderd en aan vervanging toe.

Bij de herinrichting houden wij rekening met de huidige leeftijdscategorie en met de omliggende speelplekken. Daarnaast vinden wij het belangrijk dat de speelplekken duurzaam worden ingericht. De materiaalkeuze van de speeltoestellen en type valondergrond spelen hierin een grote rol. Wij proberen de speelplekken groener en toekomstbestendiger te maken door rekening te houden met de klimaatadaptatie zoals hevige regenbuien.

Wij hopen dat de kinderen na de herinrichting hier met veel plezier kunnen spelen! In de lijst hieronder vindt u de speelplekken die binnenkort worden vernieuwd.

De speelplek aan het Arnemuiderpad in Berkel en Rodenrijs is aan vernieuwing toe. De huidige speeltoestellen en valondergrond zijn verouderd. Omwonende zijn gevraagd om mee te denken over de herinrichting van deze speelplek. Meedenken kon via de webapp: “De Speeltuinchef”. Op basis van de ontvangen reacties is er een ontwerp gemaakt.

Huidige situatie speelplek Arnemuiderpad

Reacties op het ontwerp

Via ‘De Speeltuinchef’ kon u een reactie geven op het gemaakte ontwerp.  Er zijn geen reacties op het ontwerp ontvangen. Het  ontwerp blijft ongewijzigd. Het definitieve ontwerp ziet u hieronder.

Definitief ontwerp Arnemuiderpad (pdf, 3 MB)

Toelichting ontwerp

In het ontwerp blijven de heuvel en het rondje van asfalt behouden. Op het asfalt brengen we leuke speelaanleidingen zoals een zebrapad, een stopbord en een verkeerslicht aan.

Alle speeltoestellen die er nu staan gaan weg. Er komt in de nieuwe inrichting een dubbele schommel, een duikelrek en een glijbaan op nieuw kunstgras. Op het kunstgras is ook ruimte voor een compact klimtoestel.

Op het gras willen we een parcours plaatsen. Zowel jonge als oudere kinderen kunnen op dit parcours spelen. Jonge kinderen kunnen over de touwen springen of met een beetje hulp over de touwen balanceren. Oudere kinderen kunnen proberen de overkant zelfstandig te bereiken. Op het gras plaatsen we ook een speelauto in de vorm van een brandweerauto. Naast dit toestel maken we een informeel zitplekje van betonnen poefjes welke ook als speelaanleiding gebruikt kunnen worden. De huidige bankjes en afvalbak blijven behouden maar krijgen een nieuwe plek in de speeltuin.

De heuvel op de speelplek willen we graag inzaaien met een bloemrijk gras. Ook willen wij een aantal “verstop” struiken (hazelaars) op de speelplek planten.

Een duurzame speelplek

Wij vinden het belangrijk dat speelplekken duurzaam worden ingericht. De materiaalkeuze van de speeltoestellen en type valondergrond spelen hierin een grote rol. Het nieuwe kunstgras op deze speelplek is circulair. Dit betekent dat bij een volgende herinrichting als de speelplek einde levensduur is van het oude kunstgras weer nieuw kunstgras gemaakt wordt. De val dempende laag onder het kunstgras is gemaakt van oude matrassen. Ook deze zijn straks opnieuw te gebruiken als grondstoffen.

De glijbaan, het klimtoestel en het duikelrek in dit ontwerp zijn geen nieuwe speeltoestellen. Ze zijn een tijdje gebruikt op een andere speelplek. Deze speeltoestellen zijn nog helemaal goed, functioneel en passen ook bij de uitkomsten van “De Speeltuinchef”. We plaatsen ze daarom graag op de speelplek aan het Arnemuiderpad.

Planning uitvoering

De uitvoering staat gepland voor het 4de kwartaal 2023 en is afhankelijk van de leverantie van de nieuwe speeltoestellen en de weersomstandigheden. Over de exacte uitvoeringsperiode worden de direct omwonende per brief geïnformeerd. De werkzaamheden worden uitgevoerd door HvR Speeltotaal. Tijdens de werkzaamheden is de speelplek gesloten en er worden bouwhekken geplaatst.

Vragen?

Heeft u nog vragen? Neemt u dan contact op met Eveline van der Velden en mail naar ProjectenSpelen@lansingerland.nl (onder vermelding van de speelpleknaam). Heeft u een vraag of opmerking over een andere speelplek of is er iets kapot of niet in orde bij een speelplek bij u in de buurt? Dan kunt u een melding doorgeven via onze website.

De speelplek aan de Bachplein in Berkel en Rodenrijs is recent vernieuwd omdat het huidige speeltoestel en de valondergrond verouderd waren. Meedenken over de herinrichting kon via de webapp: ‘De Speeltuinchef’. Op basis van de ontvangen reacties is er een ontwerp gemaakt. De speelplek is nu gereed. Wij hopen dat de kinderen hier de komende jaren fijn kunnen spelen.

Oude situatie speelplek Bachplein
Nieuwe situatie na herinrichting

Vragen?

Heeft u nog vragen? Neemt u dan contact op met Eveline van der Velden en mail naar ProjectenSpelen@lansingerland.nl (onder vermelding van de speelpleknaam Bachplein). Heeft u een vraag of opmerking over een andere speelplek of is er iets kapot of niet in orde bij een speelplek bij u in de buurt? Dan kunt u een melding doorgeven via onze website.

De speelplek aan de Berkelsekade in Berkel en Rodenrijs is recent vernieuwd omdat de speeltoestellen en de valondergrond verouderd waren. Meedenken over de herinrichting kon via de webapp: ‘De Speeltuinchef’. Op basis van de ontvangen reacties is er een ontwerp gemaakt. De speelplek is nu gereed. Wij hopen dat de kinderen hier de komende jaren fijn kunnen spelen.

Oude situatie speelplek Berkelsekade
Nieuwe situatie speelplek Berkelsekade

Vragen?

Heeft u nog vragen? Neemt u dan contact op met Eveline van der Velden en mail naar ProjectenSpelen@lansingerland.nl (onder vermelding van de speelpleknaam Berkelsekade). Heeft u een vraag of opmerking over een andere speelplek of is er iets kapot of niet in orde bij een speelplek bij u in de buurt? Dan kunt u een melding doorgeven via onze website.

De speelplekken aan het Eemsplantsoen en Dintelstraat in Berkel en Rodenrijs zijn recent vernieuwd omdat de huidige speeltoestellen en de valondergronden verouderd waren. Meedenken over de herinrichting kon via de webapp: ‘De Speeltuinchef’. Op basis van de ontvangen reacties is er een ontwerp gemaakt. De speelplek is nu gereed op de nieuwe bomen en beplanting na. In het vierde kwartaal voeren wij de groenwerkzaamheden uit. Wij hopen dat de kinderen hier de komende jaren fijn kunnen spelen.

Oude situatie speelplek Eemplantsoen
Oude situatie speelplek Eemplantsoen
Oude situatie speelplek Dintelstraat
Nieuwe situatie speelplek Eemplantsoen
Nieuwe situatie speelplek Eemplantsoen
Nieuwe situatie speelplek Dintelstraat

Vragen?

Heeft u nog vragen? Neemt u dan contact op met Eveline van der Velden en mail naar ProjectenSpelen@lansingerland.nl (onder vermelding van de speelpleknaam Eemsplantsoen en Dintelstraat). Heeft u een vraag of opmerking over een andere speelplek of is er iets kapot of niet in orde bij een speelplek bij u in de buurt? Dan kunt u een melding doorgeven via onze website.

De speelplek aan de Willem Alexanderlaan in Berkel en Rodenrijs is aan vernieuwing toe. De huidige speeltoestellen en valondergrond zijn verouderd. Omwonende zijn gevraagd om mee te denken over de herinrichting van deze speelplek. Meedenken kon via de webapp: “De Speeltuinchef”. Op basis van de ontvangen reacties is er een ontwerp gemaakt.

Huidige situatie speelplek Willem Alexanderlaan

Ontvangen reacties

Via de webapp “De Speeltuinchef” konden jullie meedenken over de inrichting van de speeltuin aan de Willem Alexanderlaan. Uit de ontvangen reacties is gebleken dat een speelplek met een strakke uitstraling jullie voorkeur heeft. In de speeltuin willen jullie het liefste bewegen op speeltoestellen, klimmen, zitten en kletsen. Favoriete speeltoestellen en speelaanleidingen zijn een parcours, een duikelrek, een knikkertegel en speelfiguren. Meer groen zoals een boom op de speelplek is ook gekozen. Buiten het “boodschappenlijstje” van “De Speeltuinchef’ om ontvingen wij ook andere ideeën, waaronder een kabelbaan en een schommel.

Toelichting voorlopig ontwerp

Aan de hand van jullie reacties hebben wij een voorlopig ontwerp gemaakt. Vanwege de beperkte ruimte op de speelplek kunnen we geen grote speeltoestellen, zoals een kabelbaan of schommel plaatsen. Maar er is wel genoeg ruimte om de vier gekozen favoriete speeltoestellen een plek te geven op de nieuwe speelplek.

Alle speeltoestellen die er nu staan halen we samen met de rubberen tegels weg. Met gekleurde tegels willen we “water” op de grond maken. De gekleurde tegels vormen samen met de balanceertouwen een parcours. Zowel jonge als oudere kinderen kunnen op dit parcours spelen. Jonge kinderen kunnen over de touwen springen of met een beetje hulp over de touwen balanceren. Oudere kinderen kunnen proberen de overkant zelfstandig te bereiken. Het duikelrek plaatsen we op een valondergrond van groen kunstgras. Ook plaatsen we een knikkertegel en een speelpaneel met weerstation op de speelplek.

Met de grijze betonnen tegels die we weghalen maken we een zitrand. Om de plek te vergroenen willen we een haag planten langs de weg. Met deze haag bakenen we de speelplek duidelijk af. Ook willen we een Japanse sierkers (kleine boom) op de speelplek planten. Dit boompje bloeit in april met roze bloemetjes en heeft een opvallende oranjerode herfstverkleuring.
Hier ziet u het ontwerp van de Willem Alexanderlaan (pdf, 2 MB).

Reageren op het ontwerp

Het ontwerp met een toelichting is ook te bekijken via de webapp: “De Speeltuinchef”. Hier kunt u een reactie geven op het gemaakte ontwerp. Wilt u reageren op het ontwerp dan kan dit tot maandag 22 mei 2023. De reacties op het ontwerp worden beoordeeld en indien mogelijk meegenomen in het definitieve ontwerp. Over het definitieve ontwerp en de exacte uitvoeringsperiode wordt u nog nader per brief geïnformeerd. De herinrichting van de speelplek staat nu voor eind 2023 in de planning.

Vragen?

Heeft u nog vragen? Neemt u dan contact op met Eveline van der Velden en mail naar ProjectenSpelen@lansingerland.nl (onder vermelding van de speelpleknaam). Heeft u een vraag of opmerking over een andere speelplek of is er iets kapot of niet in orde bij een speelplek bij u in de buurt? Dan kunt u een melding doorgeven via onze website.

Enkele speeltoestellen en valondergronden bij de speelplek in het buurtpark aan de Gouden Griffelplantsoen zijn aan vernieuwing toe. Voor het maken van het ontwerp en de keuze voor de nieuwe speeltoestellen zijn wij benieuwd naar de wensen, ideeën, suggesties en verbeterpunten vanuit de bewoners en vooral van de kinderen uit de buurt.

In onderstaande informatie leest u hoe u kunt reageren.

Huidige situatie Gouden Griffelplantsoen

Herinrichting speelplek

De speeltoestellen welke vervangen moeten worden zijn de houten klimkubus, het houten speelhuisje met glijbaan, de houten schommel met 2 zitjes, het duikelrek, de evenwichtsbalk en een veerelement (zwaan). Uitgangspunt voor de herinrichting is dat de meeste speeltoestellen welke vervangen gaan worden geschikt zijn voor de leeftijd 6 – 12 jaar. De overige speeltoestellen en het speel- en sportveld blijven behouden.

Meedenken over de herinrichting

Voor het meedenken over de herinrichting heeft de gemeente een webapp: ‘De Speeltuinchef’. Met behulp van ‘De Speeltuinchef’ kunt u simpel meedenken over de inrichting van de nieuwe speelplek. Daarnaast vinden wij het belangrijk dat de speelplek duurzaam worden ingericht. De materiaalkeuze en hergebruik van de speeltoestellen en de soort ondergrond (om veilig op te kunnen vallen) spelen hierin een grote rol. Met het maken van een ontwerp wordt rekening gehouden met de huidige leeftijdscategorie en de bestaande speelplekken in de omgeving.

Tijd om te reageren

U heeft vanaf vrijdag 26 mei ruim twee weken de tijd om uw ‘boodschappenlijstje’ met uw wensen, ideeën, suggesties en verbeterpunten via ‘De Speeltuinchef’ te versturen. Reageren via ‘De Speeltuinchef’ kan tot en met maandag 12 juni.

Hoe werkt ‘De Speeltuinchef’?

Ga naar de site van ‘De Speeltuinchef’ via deze link. Klik op ‘Ik ben nieuw hier’ en maak met uw e-mailadres (eenmalig) een account aan. Heeft u al een account. Log dan in.

Kies vervolgens de speelplek waarop u wilt reageren. Doormiddel van verschillende stappen kunt u een ‘boodschappenlijstje’ met uw wensen, ideeën, suggesties en verbeterpunten maken. Als u alle stappen heeft doorlopen, vergeet dan niet om uw ‘boodschappenlijstje’ te versturen.

Ontvang reacties en vervolg

Het ontwerp van de nieuwe speelplek wordt gemaakt aan de hand van de ontvangen reacties (oftewel deingestuurde ‘boodschappenlijstjes’). In september/ oktober krijgt u een nieuwe brief van ons over het gemaakte ontwerp voor deze speelplek. Het ontwerp wordt dan ook geplaatst in ‘De Speeltuinchef’ en op deze webpagina. De herinrichting van de speelplek staat gepland voor de eerste helft van 2024.

Vragen?

Graag willen we u alvast hartelijk danken voor uw reactie. Heeft u naar aanleiding van deze brief nog vragen? Neemt u dan contact op met Eveline van der Velden en door te mailen naar ProjectenSpelen@lansingerland.nl (onder vermelding van de speelpleknaam).

Heeft u een vraag of opmerking over een andere speelplek of is er iets kapot of niet in orde bij een speelplek bij u in de buurt? Dan kunt u een melding doorgeven via onze website.

De speelplek aan de Streepvaren – Adelaarsvaren in Bergschenhoek is aan vernieuwing toe. De huidige speeltoestellen zijn verouderd. Omwonende zijn gevraagd om mee te denken over de herinrichting van deze speelplek. Meedenken kon via de webapp: “De Speeltuinchef”. Op basis van de ontvangen reacties is er een ontwerp gemaakt.

Huidige situatie speelplek Streepvaren – Adelaarsvaren

Eerdere ontvangen reacties vanuit ‘De Speeltuinchef’

De “boodschappenlijstjes” welke zijn ingestuurd via “De Speeltuinchef” zijn door de gemeente en het ontwerpbureau bekeken. Uit de ontvangen reacties is gebleken dat een speelplek met een speelse uitstraling jullie voorkeur heeft. In de speelplek willen jullie het liefste bewegen op speeltoestellen, klimmen, spelen met vrienden, voetballen en verstoppertje spelen. Favoriete speeltoestellen zijn een dubbele schommel, een duikelrek, kabelbaan, een combinatietoestel, een peuterglijbaan en een wipkip. Bloemen en een grasveld op de speelplek vinden jullie ook belangrijk. De speelplek mag natuurlijker ingericht worden met bijvoorbeeld heuvels. Verder geven jullie aan minder blij te zijn met de “houtjes” die nu als ondergrond onder de speeltoestellen liggen. De opbouw van de speelplek vinden jullie wel goed; zowel jonge als oudere kinderen kunnen op deze speelplek fijn spelen.

Ontvangen reacties ontwerp

Op het ontwerp hebben wij positieve reacties en complimenten ontvangen, maar ook vragen, wensen en verbeterpunten ontvangen. De meest voorkomende reacties zijn:

 • De nieuwe plek voor de twee bestaande bankjes is te dicht bij de huizen en de bankjes op de huidige plek geven regelmatig overlast;
 • Het nieuwe pad nodigt uit als sluiproute voor scooters en fietsers;
 • Zand rondom het speeltoestel is onhygiënisch en bij regen een modderpoel;
 • Er komen erg veel speeltoestellen op de beschikbare ruimte, uitbereiding van de speelplek;
 • Alle speeltoestellen zijn dicht op elkaar geconcentreerd;
 • Aan de Streepvaren staan volop struiken die het speelgebied afschermen van de weg, aan de Adelaarsvaren ontbreekt dit;

Aangepast ontwerp

In het ontwerp hebben wij op basis van de ontvangen reacties enkele wijzigingen aangebracht.
Deze wijzigingen zijn:

 • De plek waar de twee bestaande zitbankjes waren bedacht is aangepast, 1 bankje is verplaatst naar het midden van de speelplek en 1 bankje is vervallen om het minder aantrekkelijk te maken voor (hang)jeugd;
 • Het nieuwe pad is ingekort waardoor deze niet meer aansluit op de Streepvaren, hiermee is het pad geen sluiproute maar wordt de speelplek wel toegankelijker gemaakt;
 • Een aantal speeltoestellen hebben een andere plek gekregen, meer gesitueerd op de huidige speelplek. Hierbij zijn ook het wolken klimtoestel en de stappaaltjes vervallen. Hiermee blijft de speelplek qua grote gelijk en is er voldoende speelmogelijkheden en uitdaging maar ook nog voldoende vrije speelruimte aan de andere kant van de plek;
 • De speelheuvels zijn aangepast, er is 1 heuvel vervallen om de vrije speelruimte te behouden en 1 heuvel is verplaatst om zo ruimte te maken voor de speeltoestellen.

Wat hebben wij in het ontwerp niet aangepast:

 • Zand rondom het speeltoestel; De valondergrond van zand hebben wij in het ontwerp gehouden. Zand is geschikt als valondergrond en wordt op meer plekken zowel in de gemeente als buiten de gemeente gebruikt op speelplekken. Het is wel belangrijk om het juiste zand te gebruikten. Wij passen valzand toe, dit voldoet aan de officiële eisen en is goed waterdoorlatend. Het zand kan goed onderhouden worden. Jaarlijks laten wij het zand zeven, iets wat met de dekowood (huidige houtsnippers) niet mogelijk is. Indien nodig word na het zeven de zandlaag aangevuld.
 • Beplanting aan de kant van de Adelaarsvaren; Vanwege de bestaande bomen, boomwortels is het maken van een plant vak aan deze kant niet haalbaar. Ook is het fijn als er goed zicht op de speelplek en zitbankjes is. Doordat de heuvel meer naar de Adelaarsvaren is verschoven ontstaat er toch een soort afscherming van de speelplek waar de jongere kinderen het meeste gaan spelen.

Het aangepaste ontwerp ziet u hier: ontwerp van de Streepvaren – Adelaarsvaren (pdf, 4 MB).

Toelichting op het ontwerp

In dit ontwerp is een pad van halfverharding opgenomen om de speelplek beter toegankelijk te maken. Aan dit pad willen we de speelruimte voor jonge kinderen situeren. Deze speelruimte bestaat uit een combinatietoestel op een valondergrond van zand met een verhoogde rand. Er komt een speelheuvel met glijbaan. De huidige veerwippen zijn nog goed en krijgen een plekje een nieuwe plek. De speelheuvel vormt samen met de tunnel, de glijbaan en de veerwippen een leuk parcours.

Op de speelplek komt een nieuwe schommel met drie verschillende zitjes; een peuterzitje, een standaard zitje en een duo-zitje. Op het duo-zitje kun je gezellig met z’n tweeën tegenover elkaar schommelen.

De speeltoestellen voor oudere kinderen staan wat verder van het nieuwe pad vandaan. Op de speelruimte voor de oudere kinderen komt een klimtoestel. Dit toestel heeft onder andere een klimnet, schuine glijstangen en een klimwand. Ook een duikelrek en een zogenaamde Trackride mogen hier niet ontbreken. De Trackride lijkt op een kabelbaan, maar je glijdt langs een stalen stang in plaats van langs een kabel. Een Trackride is ook wat compacter, waardoor we voldoende vrije ruimte op het gras houden voor bijvoorbeeld balspellen en tikkertje. Onder deze speeltoestellen leggen we een ondergrond van rubbersnippers aan. Deze snippers zitten aan elkaar vast, waardoor ze goed op hun plek blijven liggen.

Op het gras langs de bestaande struiken willen we bloembollen planten en rondom de speeltoestellen voor de oudere kinderen een aantal “verstop” struiken met nieuwe bomen.

Vragen?

Heeft u nog vragen? Neemt u dan contact op met Eveline van der Velden en mail naar ProjectenSpelen@lansingerland.nl (onder vermelding van de speelpleknaam). Heeft u een vraag of opmerking over een andere speelplek of is er iets kapot of niet in orde bij een speelplek bij u in de buurt? Dan kunt u een melding doorgeven via onze website.

De speelplekken aan de Rembrandtlaan 58 en Van Ruysdaellaan 52 in Bergschenhoek zijn aan vernieuwing toe. Omwonende zijn gevraagd om mee te denken over de herinrichting van deze speelplekken. Meedenken kon via de webapp: “De Speeltuinchef”. Op basis van de ontvangen reacties zijn de ontwerpen gemaakt.

Huidige situatie speelplek Rembrandtlaan
Huidige situatie speelplek Ruysdaellaan
Huidige situatie speelplek Ruysdaellaan

Ontvangen reacties vanuit ‘De Speeltuinchef’

De “boodschappenlijstjes” welke zijn ingestuurd via “De Speeltuinchef” zijn door de gemeente en het ontwerpbureau bekeken. Uit de ontvangen reacties is gebleken dat een speelse uitstraling jullie voorkeur heeft voor de nieuwe speelplekken. Jullie willen op deze speelplekken graag bewegen op speeltoestellen, klimmen en spelen met vriendjes. Favoriete speeltoestellen zijn een parcours, een speelhuisje, een speelpaneel en een combinatietoestel. Uit de ontvangen reacties is gebleken dat er de wens is voor een andere valondergrond dan de huidige houtsnippers. Ook is er de wens om te kunnen voetballen. Aangezien beide speelplekken zich dicht bij woningen bevinden en de ruimte beperkt is kan er geen voetbalplek (met voetbaldoeltjes) komen. Wel is er met de toestel keuze rekening gehouden dat de speelplek aan de Van Ruysdeallaan uitdagend wordt voor de oudere kinderen (6 – 12 jaar) en is dit straks een speelplek om lekker te bewegen.

Toelichting op het ontwerp Rembrandtlaan

In het ontwerp voor de Rembrandtlaan is er gekozen voor het thema jungle. Dit thema zie je terug in de gekozen speeltoestellen en valondergrond. Er komt een combinatietoestel met verschillende speelfuncties en speelpanelen. Daarnaast plaatsen we een slang als veerelement. Het thema jungle is ook terug te zien in de valondergrond. Het kunstgras krijgt twee kleuren, groen en blauw wat zorgt voor speelaanleiding, het blauw is het “water”. Ook komen er figuren, waterlelies en stapstammen als speelaanleiding in het kunstgras. De haag wordt aan de kant van de woningen een stukje verwijderd zodat er goed zicht is en  speelplek toegankelijker wordt.

Bekijk het ontwerp voor de Rembrandtlaan.

Toelichting op het ontwerp Van Ruysdaellaan

In het ontwerp voor de Van Ruysdaellaan is er gekozen om een parcours te maken van verschillende speeltoestellen. Hiermee kan je lekker bewegen, klimmen en spelen met vrienden. Door het stopwatch welke op zonne-energie werkt kan je bijhouden wie er het snelste is. Als valondergrond is er gekozen voor kunstgras. De gekleurde vlakken in het kunstgras verbinden de speeltoestellen en geven extra speelaanleiding. Op de speelplek komen 3 nieuwe bomen.

Bekijk het ontwerp voor de Van Ruysdaellaan.

Reageren op het ontwerp

Het ontwerp met een toelichting is ook te bekijken via de webapp: “De Speeltuinchef”. Via “De Speeltuinchef” kunt u een reactie geven op het gemaakte ontwerp. Wilt u reageren op het ontwerp dan kan dit tot maandag 2 oktober 2023. De reacties op het ontwerp worden beoordeeld en indien mogelijk meegenomen in het definitieve ontwerp. De herinrichting van de speelplek aan de Rembrandtlaan staat nu voor eind 2023/ begin 2024 in de planning. Dit is afhankelijk van de levertijd van de speeltoestellen en materialen. De herinrichting van de speelplek aan de Van Ruysdaellaan staat voor halverwege het jaar 2024 in de planning.

Vragen?

Heeft u nog vragen? Neemt u dan contact op met Eveline van der Velden en mail naar ProjectenSpelen@lansingerland.nl (onder vermelding van de speelpleknaam). Heeft u een vraag of opmerking over een andere speelplek of is er iets kapot of niet in orde bij een speelplek bij u in de buurt? Dan kunt u een melding doorgeven via onze website.

De speelplek aan de Moutmolen in Bleiswijk is aan vernieuwing toe. Enkele speeltoestellen zijn verouderd. Omwonende zijn gevraagd om mee te denken over de herinrichting van deze speelplek. Meedenken kon via de webapp: “De Speeltuinchef”. Op basis van de ontvangen reacties is er een ontwerp gemaakt.

Huidige situatie speelplek Moutmolen

Reacties op het ontwerp

Via ‘De Speeltuinchef’ kon u een reactie geven op het gemaakte ontwerp. Naar aanleiding van de binnengekomen reacties is het ontwerp aangepast. Aan de kant van de parkeerplaatsen planten wij bij herinrichting nog twee extra nieuwe bomen voor meer schaduw op de speelplek. In de hoeken aan de kant van het fietspad plaatsen wij nog enkele struiken. Met de beplanting houden wij rekening dat er rondom voldoende zicht is op de speelplek.

Definitief ontwerp Moutmolen (pdf, 7 MB)

Toelichting ontwerp

In het ontwerp zijn veel verschillende manier om te spelen en te bewegen. Zowel jonge als oudere kinderen kunnen op deze speelplek samen spelen. Zo komt er een nieuwe vogelnestschommel en parcours. Op een nieuw tegelvlak komt een speelhuisje met een speelpaneel. Het bestaande speeltoestel met glijbaan verplaatsen wij verder naar achteren zodat er meer overzicht en speelruimte ontstaat. Ook brengen we nog een leuke speelaanleiding van een alfabet rups op de tegels aan en de bestaande knikkertegels krijgen een nieuwe plek.  

De huidige bankjes blijven behouden en deze komen straks op verharding te staan. Ook worden de huidige ingangen verbreedt zodat de speelplek goed toegankelijk is met een kinderwagen of rolstoel. Verder komen er nieuwe bomen en op een paar plekken komt nieuwe bloeiende beplanting.

Planning uitvoering

De uitvoering staat gepland voor het 4de kwartaal 2023 en is afhankelijk van de leverantie van de nieuwe speeltoestellen en de weersomstandigheden. Over de exacte uitvoeringsperiode worden de direct omwonende per brief geïnformeerd. De werkzaamheden worden uitgevoerd door HvR Speeltotaal. Tijdens de werkzaamheden is de speelplek gesloten en er worden bouwhekken geplaatst.

Vragen?

Heeft u nog vragen? Neemt u dan contact op met Eveline van der Velden en mail naar ProjectenSpelen@lansingerland.nl (onder vermelding van de speelpleknaam). Heeft u een vraag of opmerking over een andere speelplek of is er iets kapot of niet in orde bij een speelplek bij u in de buurt? Dan kunt u een melding doorgeven via onze website.

De speelplek aan de Spireadreef is recent vernieuwd omdat de huidige speeltoestellen verouderd waren. Meedenken over de herinrichting kon via de webapp: ‘De Speeltuinchef’. Op basis van de ontvangen reacties is er een ontwerp gemaakt. De speelplek is nu gereed. Wij hopen dat de kinderen hier de komende jaren fijn kunnen spelen.

Oude situatie speelplek Spireadreef
Nieuwe situatie speelplek Spireadreef

Vragen?

Heeft u nog vragen? Neemt u dan contact op met Eveline van der Velden en mail naar ProjectenSpelen@lansingerland.nl (onder vermelding van de speelpleknaam Spireadreef). Heeft u een vraag of opmerking over een andere speelplek of is er iets kapot of niet in orde bij een speelplek bij u in de buurt? Dan kunt u een melding doorgeven via onze website.