U bent een lintje waard!

Dit nieuwsbericht is verlopen.
9 juni 2022, 12.07 uur

Wanneer en hoe komt iemand in aanmerking voor een lintje? Volgens het Ordereglement kunnen bijzondere verdiensten aanleiding zijn voor toekenning van een lintje. In dit nieuwsbericht leest u welke eigenschappen en criteria maken dat iemand in aanmerking komt voor een Lintje.  

Boven verwachting presteren

Hij/zij heeft zich geruime tijd (minimaal 15 jaar en minimaal 6 uur per week) op een wijze voor de samenleving ingezet. En op een manier die boven zijn/ haar verwachting uitstijgt.  

Hieronder vallen ook het stimuleren van anderen of het leveren van één of meer opvallende prestaties of werkzaamheden die van grote waarde zijn voor de samenleving.

Maatschappelijke waardering

Op uitstekende wijze heeft hij/zij werkzaamheden verricht waar de samenleving in zeer belangrijke mate bij gebaat is. En dit wordt nog eens extra benadrukt wanneer de maatschappelijke waardering door de omgeving wordt bevestigd.  

Verantwoordelijkheid & bekwaamheid

Als iemand zijn/haar verantwoordelijkheid heeft gedragen en of zijn/ haar bekwaamheid heeft getoond. En wanneer die aanmerkelijk groter is dan de samenleving had verwacht.

Presteren met anderen 

Als iemand alleen of samen met anderen, al dan niet in opdracht een zeer uitzonderlijke prestatie heeft verricht.

U kent iemand?

Kent u iemand uit de gemeente die aan een of meer van de hierboven beschreven kenmerken voldoet? Meld hem/haar aan via onze website, neem telefonisch contact met ons op via: 14 010 of mail naar lintjes@lansingerland.nl