Koninklijke onderscheiding

Ieder jaar reikt de burgemeester de koninklijke onderscheidingen uit tijdens ‘lintjesregen’ op 26 april of de laatste werkdag voor Koningsdag.

Overal in Nederland zetten mensen zich in voor de samenleving. Meestal doen ze dat onopvallend en op de achtergrond. Deze personen zouden best eens in het zonnetje mogen worden gezet. De meest waardevolle waardering voor hem of haar is het toekennen van een koninklijke onderscheiding.

Ja u kunt een aanvraag indienen voor een bijzondere gelegenheid. Doe dit uiterlijk 6 maanden voor de gewenste uitreikingsdatum. De burgemeester reikt dit tijdens de bijzondere gelegenheid uit.

  • Stap 1: U neemt eerst contact op met de Kabinetsmedewerker via telefoon (010) 800 40 00. Door middel van dit gesprek kunt u beter bepalen of de persoon die u wilt voordragen in aanmerking komt voor een lintje. Daarnaast krijgt u uitgelegd wat u moet doen om het voorstel in te dienen.
  • Stap 2: U vult het voorstelformulier in via de website Lintjes voordragen.

Wilt u iemand voordragen voor de lintjesregen van 2022, dan ontvangen wij graag uw voorstel uiterlijk 12 juli 2021 via email lintjes@lansingerland.nl o.v.v. aanvraag KO.

De burgemeester ontvangt bericht welke aanvragen zijn gehonoreerd. U wordt over de uitkomst door Kabinetszaken geïnformeerd.

Iedereen mag een koninklijke onderscheiding aanvragen, voor elke gewenste kandidaat, woonachtig in de gemeente Lansingerland.