Update: uitbraakonderzoek Willibrordschool

8 januari 2021, 15.40 uur

Update 6 januari, 15,40 uur: 

De GGD Rotterdam-Rijnmond doet een uitbraakonderzoek op de RKBS Willibrord Bergschenhoek. Eind november werd op die school een eerste coronabesmetting geconstateerd. Bij een aantal personen, behorend bij de schooluitbraak, werd de Britse variant vastgesteld. De GGD besloot om samen met het Erasmus MC een verdiepend onderzoek te doen. De GGD doet vaker uitbraakonderzoek bij een opvallende uitbraak.

Ruim 750 leerlingen, docenten en huisgenoten van de Willibrordschool hebben gehoor gegeven aan de oproep om zich te laten testen. De eerste uitslagen van het uitbraakonderzoek zijn inmiddels bekend. Deze laten zien dat ongeveer tien procent van de geteste personen besmet is met het coronavirus, waarvan een aantal van hen ook de Britse variant heeft.

Burgemeester van de Stadt: “De eerste uitslagen van het uitbraakonderzoek op de Willibrordschool zijn zorgelijk. De GGD Rotterdam-Rijnmond begint daarom deze week met het testen van ouders en kinderen van de scholen en kinderopvang die naast de Willibrordschool liggen. Ik roep alle ouders op om hieraan mee te werken. Om samen de verspreiding van het virus onder controle te krijgen. Als het nodig is om meer kennis te vergaren over de verspreiding van het virus, denk ik dat het begrip en de bereidheid in Lansingerland om breder te testen groot zal zijn. Dat is van belang voor heel Nederland”.

Onderzoek verbreden

Om meer zicht te krijgen op de verspreiding van het coronavirus en de Britse variant hiervan, begint GGD Rotterdam-Rijnmond daarom deze week met het testen van ouders en kinderen van de scholen en kinderopvang die naast de Willibrordschool liggen. Leerlingen, docenten en hun huisgenoten van basisscholen de Acker en Groenehoek worden deze week door de GGD Rotterdam-Rijnmond uitgenodigd zich te laten testen. Ook worden medewerkers, kinderen en hun huisgenoten van enkele locaties van Smallsteps en de droomplaats (locatie Okidoki) uitgenodigd. Bekijk ook de update over het uitbraakonderzoek van GGD Rotterdam-Rijnmond.

Meer informatie

Meer informatie over de Britse variant van het virus vindt u op de website van het RIVM. Ook kunt u op onze pagina ‘Alles over het coronavirus‘ terecht voor meer informatie en antwoord op veel gestelde vragen.

Het is erg belangrijk om verdere verspreiding van het virus te stoppen, houdt u daarom goed aan de maatregelen die nu gelden.