Uitbraakonderzoek GGD Willibrordschool

Dit nieuwsbericht is verlopen.
29 december 2020, 12:37 uur

Update: 30 dec 2020;

Op de Willibrordschool is afgelopen maand een uitbraak van het coronavirus vastgesteld. De GGD Rotterdam-Rijnmond onderzoekt deze corona-uitbraak. Bij een aantal positief geteste personen is de Britse variant van het coronavirus vastgesteld. Deze ontwikkeling brengt ongerustheid met zich mee. Dit is heel begrijpelijk, want er is nog weinig bekend over de Britse coronavirusvariant.
Van de Britse variant van het coronavirus is nog niet zeker of en in welke mate deze virusvariant meer besmettelijk is dan de andere varianten. Zover bekend is het ziekmakend vermogen van deze variant gelijk aan die van andere SARS-CoV-2-virusvarianten. Op de website van het RIVM is meer informatie te vinden over de Britse coronavirusvariant.

Overleden docente

Onlangs is bekend geworden dat een docente van de Willibrordschool in Bergschenhoek is overleden. Burgemeester Van de Stadt: “Het is ongelofelijk tragisch dat een docente van de Willibrordschool in de bloei van haar leven, die de school en de Laurentius Stichting zo’n warm hart toedroeg, er opeens niet meer is. Onze gedachten gaan uit naar familie en vrienden en het team van de Willibrordschool.”

De doodsoorzaak van de docente is onbekend. Vanwege de privacy en respect voor de overledene en uit piëteit met de nabestaanden worden hier verder geen mededelingen over gedaan. We verzoeken u en de media hier respect voor te hebben. 

Meer informatie

Meer informatie over de Britse variant van het virus vindt u op de website van het RIVM. Heeft u vragen over het uitbraakonderzoek, neem dan contact op met medische informatielijn van de GGD via 010 – 443 80 31 (keuze 1).

Meer nieuws

Nieuw schoolplein geopend!

Resultaten vragenlijst Burgerparticipatie