Alles over het coronavirus

Het aantal mensen dat met corona in het ziekenhuis ligt, neemt iets af. Inmiddels zijn er meer dan 6 miljoen vaccinaties tegen corona gezet. Het kabinet verwacht dat het aantal nieuwe ziekenhuisopnames nu snel verder af zal nemen. Daarom neemt het kabinet de tweede stap in het openingsplan op 19 mei.

Het blijft belangrijk dat we ons allemaal aan de basisregels houden: handen wassen, afstand houden en thuisblijven en testen bij klachten. En dat we ons laten vaccineren, zodra dit kan. Lees meer informatie op de website van de Rijksoverheid.

Stap 2: Sportscholen open en buiten meer mogelijk

Op 19 mei worden de volgende coronamaatregelen losgelaten of aangepast. Alle overige maatregelen blijven gelden.

Versoepelingen per 19 mei

Per 19 mei komen er meer mogelijkheden voor:

 • binnensportlocaties (zoals sportscholen en zwembaden)
 • buiten sporten in groepen
 • recreatie buiten (zoals attractieparken, natuurparken, dierentuinen en kinderboerderijen)
 • kunst- en cultuur beoefening (zoals muziek-, dans-, of toneelles)
 • kunst- en cultuur buiten (zoals openluchtmusea of -theaters)
 • verhuurlocaties (zoals boten- of fietsverhuur)
 • terrassen, die mogen open van 06:00 tot 20:00 uur
 • contactberoepen, sekswerkers mogen weer aan de slag

Overzicht van alle maatregelen

Voor alle aanpassingen van de maatregelen per 19 mei en verlenging van al bestaande maatregelen verwijzen wij u naar de website van de Rijksoverheid.

Reizen en zomervakantie

Vanaf 15 mei zijn reizen naar landen met een laag besmettingsniveau weer mogelijk. Check altijd het reisadvies op de website Wijs op Reis. De veilige landen krijgen op deze website de kleurcode groen of geel. Vakantiereizen naar deze landen worden dan niet meer afgeraden. 

Let wel op, want ondanks dat een land op geel of groen staat, leggen de meeste landen aan reizigers uit Nederland beperkingen op, zoals een verplichte test of quarantaine. Kijk hier ook goed naar in het reisadvies.

In landen met de kleurcode oranje zijn veel coronabesmettingen. Ga hier niet naar toe op vakantie. Alle niet-noodzakelijke reizen naar deze landen worden afgeraden.

Landelijk informatienummer

Voor al uw coronavragen kunt u bellen met het landelijke informatienummer (0800) 13 51, dagelijks bereikbaar tussen 08:00 – 20:00 uur.

Veelgestelde vragen

Coronanieuws

 • Mis geen nieuws van de gemeente!

  Nieuws, wetenswaardigheden, informatie over evenementen en activiteiten en vacatures in Lansingerland in uw digitale brievenbus? Mis niets en meld u snel aan!