Alles over het coronavirus

Het aantal besmette mensen neemt minder snel af. En stijgt zelfs een beetje. Daarom is het nog steeds druk in ziekenhuizen. De lockdown blijft nodig tot en met 15 maart. De avondklok blijft nodig tot en met 15 maart 04.30 uur. Lees meer informatie op de website van de Rijksoverheid.

Nederland in lockdown

Het aantal besmette mensen neemt minder snel af. En stijgt zelfs een beetje. Daarom is het nog steeds druk in ziekenhuizen. Het kabinet heeft besloten de huidige lockdown te verlengen tot en met maandag 15 maart. Wel mogen middelbare scholen en het MBO vanaf 1 maart weer open. Voor middelbare scholen is dat minimaal 1 dag in de week. Voor het MBO is dat 1 dag in de week. Ook mogen vanaf 3 maart sommige contactberoepen, zoals de kapper of masseur, weer starten. En kunnen jongeren tot 27 jaar weer buiten sporten. Op de website van de Rijksoverheid vindt u meer informatie over de verlenging van de lockdown.

Avondklok

De avondklok wordt in heel Nederland verlengd tot en met 15 maart, 4.30 uur. Dat betekent dat iedereen tussen 21.00 uur ’s avonds en 4.30 uur ’s ochtends binnen blijft. Meer over de regels rond de avondklok vindt u op de website van de Rijksoverheid

Alle maatregelen

Vanaf 3 maart mogen winkels op afspraak klanten ontvangen. Per verdieping mogen maximaal 2 klanten tegelijk zijn. Klanten moeten minimaal 10 minuten in de winkel zijn. Daarnaast moeten zij zich 4 uur voor een bezoek melden. Blijf thuis als u klachten heeft.

Thuis mogen we maar 1 persoon (van 13 jaar of ouder) ontvangen. Ook mogen we maximaal één keer per dag ergens op bezoek. Hiermee worden contactmomenten beperkt. Voor alle maatregelen verwijzen wij u naar de website van de Rijksoverheid.

Basisregels

 • Klachten? Blijf thuis en laat u testen
 • Houd 1,5 meter afstand van anderen
 • Was vaak uw handen
 • Hoest en nies in uw elleboog
 • Werk zoveel mogelijk thuis
 • Ga weg als het druk is
 • Reis zoveel mogelijk buiten de spits
 • Draag een mondkapje in publieke binnenruimtes

Vaccinatie tegen het coronavirus

De GGD is gestart met het inenten van zorgmedewerkers van verpleeghuizen en kleinschalige woonvormen. Ook start de vaccinatie van medewerkers uit de directe COVID-zorg. Vanaf 15 januari zijn alle 25 GGD-priklocaties open. Inwoners uit Lansingerland kunnen onder andere naar de priklocatie bij Rotterdam The Hague Airport.

Om het corona-vaccinatieprogramma van het RIVM en GGD goed uit te kunnen rollen, is het noodzakelijk dat iedere gemeente in Nederland in ieder geval één vaccinatielocatie heeft. Ook in Lansingerland komt een priklocatie. Een geschikte locatie is inmiddels gevonden. De vaccinatielocatie Lansingerland komt in het voormalige schoolgebouw van Wolfert Lansing aan de Boterdorpseweg 21 in Bergschenhoek. Lees meer over het vaccineren in Lansingerland.

Wilt u weten wanneer u aan de beurt bent voor vaccinatie? Bekijk hier de planning van de Rijksoverheid. Voor meer informatie over vaccinatie en antwoord op veel gestelde vragen, verwijzen wij u naar de website van de Rijksoverheid.

Landelijk informatienummer

Voor al uw coronavragen kunt u bellen met het landelijke informatienummer 0800-1351, dagelijks bereikbaar tussen 8.00 – 20.00 uur.

Veelgestelde vragen

Coronanieuws

 • Mis geen nieuws van de gemeente!

  Nieuws, wetenswaardigheden, informatie over evenementen en activiteiten en vacatures in Lansingerland in uw digitale brievenbus? Mis niets en meld u snel aan!