Alles over het coronavirus

Het coronavirus verspreidt zich razendsnel. Om de zorg toegankelijk te houden, moeten we onze contacten tot een minimum beperken. Van 15 december t/m in ieder geval 9 februari geldt de strengste lockdown tot nu toe. Lees meer informatie op de website van de Rijksoverheid.

Tussentijdse uitkomst uitbraakonderzoek

De mensen van de GGD Rotterdam-Rijnmond en het Erasmus MC hebben ontzettend hard gewerkt om ons zo snel mogelijk tussentijdse resultaten van het uitbraakonderzoek in Lansingerland te vertellen. Op vrijdag 22 januari presenteerden zij de tussentijdse uitslag. Waar we bang waren voor een flinke uitbraak in onze gemeente, lijkt dat op dit moment gelukkig beperkt gebleven. Tegelijk weten we dat corona nog steeds onder ons is. Het is en blijft dus van groot belang dat we ons houden aan de maatregelen.

Burgemeester Pieter van de Stadt heeft een brief geschreven waarin hij aangeeft trots te zijn op alle inwoners van Lansingerland. ‘Lansingerland heeft zich van zijn beste kant laten zien.’

Lees meer over het risicogericht grootschalig testen in Lansingerland

Nederland in lockdown

Het coronavirus verspreidt zich razendsnel. Om de zorg toegankelijk te houden, moeten we onze contacten tot een minimum beperken. Van 15 december t/m in ieder geval 9 februari geldt de strengste lockdown tot nu toe.

Avondklok

Vanaf zaterdag 23 januari geldt in heel Nederland een avondklok. Dat betekent dat iedereen tussen 21.00 uur ’s avonds en 04.30 uur ’s ochtends binnen blijft. Meer over de regels rond de avondklok vindt u op de website van de Rijksoverheid

Alle maatregelen

Alle niet-essentiële winkels zijn van 15 december t/m in ieder geval 9 februari gesloten. En mogen we thuis maar 1 persoon (van 13 jaar of ouder) ontvangen. Ook mogen we maximaal één keer per dag ergens op bezoek. Hiermee worden contactmomenten beperkt. Voor alle maatregelen verwijzen wij u naar de website van de Rijksoverheid.

Basisregels

 • Klachten? Blijf thuis en laat u testen
 • Houd 1,5 meter afstand van anderen
 • Was vaak uw handen
 • Hoest en nies in uw elleboog
 • Werk zoveel mogelijk thuis
 • Ga weg als het druk is
 • Reis zoveel mogelijk buiten de spits
 • Draag een mondkapje in publieke binnenruimtes

Vaccinatie tegen het coronavirus

De GGD is gestart met het inenten van zorgmedewerkers van verpleeghuizen en kleinschalige woonvormen. Ook start de vaccinatie van medewerkers uit de directe COVID-zorg. Vanaf 15 januari zijn alle 25 GGD-priklocaties open. Inwoners uit Lansingerland kunnen onder andere naar de priklocatie bij Rotterdam The Hague Airport. Meer informatie hierover volgt binnenkort.

Wilt u weten wanneer u aan de beurt bent voor vaccinatie? Bekijk hier de planning van de Rijksoverheid. Voor meer informatie over vaccinatie en antwoord op veel gestelde vragen, verwijzen wij u naar de website van de Rijksoverheid.

Landelijk informatienummer

Voor al uw coronavragen kunt u bellen met het landelijke informatienummer 0800-1351, dagelijks bereikbaar tussen 8.00 – 20.00 uur.

Veelgestelde vragen

Coronanieuws

 • Mis geen nieuws van de gemeente!

  Nieuws, wetenswaardigheden, informatie over evenementen en activiteiten en vacatures in Lansingerland in uw digitale brievenbus? Mis niets en meld u snel aan!