Alles over het coronavirus

We staan op een bijzonder punt. De besmettingen met het coronavirus nemen nog steeds toe. Ook liggen er nog te veel mensen met corona in het ziekenhuis. Aan de andere kant: er worden nu snel steeds meer mensen gevaccineerd. De verwachting is dat er over een aantal weken veel minder mensen met corona in het ziekenhuis liggen.

Het kabinet heeft daarom een openingsplan gemaakt. Het veilig openen van de samenleving gaat stap voor stap. Dit kan alleen als er minder mensen met corona in het ziekenhuis worden opgenomen. Lees meer informatie op de website van de Rijksoverheid.

Openingsplan: stap voor stap meer mogelijk

Op z’n vroegst wordt de eerste stap in het openingsplan gezet op 28 april. Tot die tijd blijven de huidige coronamaatregelen gelden.

Wel gaat de buitenschoolse opvang (bso) per 19 april weer voor alle kinderen open. Voor het hoger onderwijs geldt nog steeds, zoals eerder aangekondigd, dat studenten vanaf 26 april 1 dag per week les op locatie kunnen volgen. Dat kan alleen als de besmettingscijfers dit toelaten.

Huidige maatregelen verlengd

Alle huidige maatregelen worden verlengd tot en met 28 april. Op 20 april is een volgende persconferentie waarin wordt gezegd wat er na 28 april mogelijk is. 

Overzicht van alle maatregelen

Voor alle aanpassingen van de maatregelen per 13 april en verlenging van al bestaande maatregelen verwijzen wij u naar de website van de Rijksoverheid.

Landelijk informatienummer

Voor al uw coronavragen kunt u bellen met het landelijke informatienummer 0800-1351, dagelijks bereikbaar tussen 8.00 – 20.00 uur.

Veelgestelde vragen

Coronanieuws

  • Mis geen nieuws van de gemeente!

    Nieuws, wetenswaardigheden, informatie over evenementen en activiteiten en vacatures in Lansingerland in uw digitale brievenbus? Mis niets en meld u snel aan!