Start opknapbeurt metrostation Rodenrijs

Dit nieuwsbericht is verlopen.
31 maart 2021, 10:41 uur

De herinrichtingswerkzaamheden rondom het metrostation Rodenrijs gaan 6 april van start. De stationsomgeving is verouderd en moet opgeknapt worden. Het busstation wordt opnieuw ingericht, het aantal fietsparkeerplekken wordt verdubbeld, de buitenruimte wordt vergroend en het parkeerterrein wordt opnieuw ingedeeld.

Om hinder te beperken en te zorgen dat het station altijd bereikbaar blijft, wordt het project in fases uitgevoerd. Er wordt gestart aan de busstationkant (oostkant van het station). Daarna worden de parkeerplekken aan de westkant van het station (Spoorhaven gebied) opnieuw ingericht. De werkzaamheden duren tot en met oktober 2021.

Wij verbouwen ook de fietsenstallingen. Daarom moet het gebied leeg zijn van fietsen. Fietsen die een maand ongebruikt hebben gestaan, worden vanaf 2 april afgevoerd. Tijdens de werkzaamheden wordt aangegeven waar fietsen mogen staan.

Aannemer Gebroeders van Kessel voert de werkzaamheden uit in opdracht van de gemeente Lansingerland.

Koffie bij de start

Reizigers worden op 6 april de hele dag een lekkere gratis kop koffie aangeboden. Het uitvoeringsteam van de aannemer is die dag aanwezig om vragen te beantwoorden (uiteraard allemaal volgens de huidige coronamaatregelen).

Projectapp ‘Station Rodenrijs’

Wilt u de voortgang van het werk volgen, download dan de app ‘Station Rodenrijs’ via de app in de Playstore of Appstore.

Contact

Naast de projectapp ‘Station Rodenrijs’, kunt u uw vragen via e-mail of telefonisch binnen werktijd (085) 822 0414 stellen aan de omgevingsmanager.