Jeugdcoaches op School (JOS) van start in Lansingerland

Dit nieuwsbericht is verlopen.
7 januari 2020, 11:59 uur

Vanaf 6 januari is op alle scholen in Lansingerland een Jeugdcoach op School (JOS) werkzaam. De JOS is er voor ouders, leerlingen en leraren bij vragen op het gebied van opgroeien en opvoeden. Wethouder Ankie van Tatenhove heette de 13 jeugdcoaches van Schoolformaat op hun eerste werkdag hartelijk welkom in het gemeentehuis van Lansingerland.

Wethouder Ankie van Tatenhove

“Ouders en jongeren kunnen voor al hun vragen over opgroeien en opvoeden terecht bij ons team Jeugd. Daarnaast hebben ouders, leerlingen en leraren vanaf nu met de Jeugdcoach op School ook één laagdrempelig aanspreekpunt op de school. Op de basisscholen zijn daarmee de werkzaamheden van schoolmaatschappelijk werk en jeugd- en gezincoaching geïntegreerd in één functie. Ook op het voortgezet onderwijs gaan de jeugdcoaches aan de slag. Met als doel dat leraren en ouders sneller de juiste hulp vinden als er problemen zijn met een kind of binnen het gezin.”

Van opvoedvragen tot intensievere hulp

De JOS legt de verbinding tussen de school en ouders en waar nodig met de jeugdhulpverlening. Er kan zowel hulp op school worden geboden als thuis. Van lichte tot intensieve trajecten. Dit kan dus variëren van gesprekken op school tot aan ondersteuning in de thuissituatie.

Meer informatie

De komende periode stellen de jeugdcoaches zich via de nieuwsbrieven van de scholen voor. Zo weten ouders wanneer zij op school aanwezig zijn en hoe zij in contact kunnen treden met de JOS. Meer informatie over de JOS is te vinden op de website van Schoolformaat en op de pagina Jeugdcoach op School.