Team Jeugd

Het is belangrijk dat ieder kind gezond en veilig op kan groeien. Loopt u ook wel eens tegen kleine of grote zaken in de opvoeding aan waar u zelf of als gezin lastig uitkomt? Dat is heel begrijpelijk want opvoeden is nou eenmaal niet altijd makkelijk. Komt u er als ouders/verzorgers of als kind of jongere zelf even niet uit? Dan kunt u terecht bij het Team Jeugd.

Wat doet het Team Jeugd

Met alle vragen over opvoeden en opgroeien in de gemeente Lansingerland kunt u terecht bij Team Jeugd. Dit is een samenwerking tussen de gemeente en het Centrum voor Jeugd en Gezin Lansingerland. Team Jeugd luistert naar uw vraag, bedenkt samen met u een plan en kijkt wat nodig is om u verder te helpen. Hierbij wordt gekeken wat u mogelijk zelf kunt doen of met behulp van de eigen omgeving. Als dit niet lukt, dan helpt het team Jeugd u bij het vinden van de juiste hulp. Alle informatie en advies is gratis, deskundig en onpartijdig.

Wie zitten in het Team Jeugd

Het team bestaat uit jeugdprofessionals die zijn opgeleid om mee te denken over allerlei vragen rond opvoeden en opgroeien. Heeft u begeleiding, ondersteuning of een antwoord nodig? Team Jeugd helpt!

Contact

Wacht niet te lang met het stellen van uw vraag! Neem contact op met Team Jeugd via telefoonnummer (010) 800 40 04 of stuur een mail aan teamjeugd@lansingerland.nl.

Team Jeugd Helpt!

U kunt bij Team Jeugd terecht voor allerlei vragen, groot en klein, over opvoeden en opgroeien van kinderen van alle leeftijden. Het Team Jeugd biedt ondersteuning bij de opvoeding bijvoorbeeld als het gaat om een gedrags- of emotionele problematiek of wanneer uw kind niet lekker in zijn of haar vel zit, grensoverschrijdend gedrag vertoont, een verstandelijke beperking heeft of bij problemen rondom de omgang met kinderen tijdens en na een echtscheiding. Bij deze of andere vragen helpt het Team Jeugd.

Team Jeugd is er niet alleen voor ouders en opvoeders en kinderen/jongeren, maar denkt ook mee met professionals die te maken hebben met bovengenoemde problematiek zoals scholen, huisartsen, kinderopvang- en welzijnsorganisaties.