« Terug naar overzicht

Tegel eruit, plantje erin!

Dit nieuwsbericht is verlopen

Vrijdag 20 september houden we weer een actie ‘Tegel eruit, plantje erin!’ in alle drie de centra. Tussen 13.00 en 15.00 uur kunt u mét een tuintegel langskomen bij De Kruin in Bergschenhoek, Kranenburgplein in Bleiswijk en de Kerksingel in Berkel om deze om te ruilen voor een lavendelplantje.

Waarom doen we dit?

Steeds vaker hebben we in Nederland te maken met hoosbuien of juist langere periodes van hitte en droogte. Veel betegelde tuinen in een wijk kunnen dan voor problemen zorgen. Het vele regenwater kan niet wegzakken in de grond, waardoor tuinen en straten kunnen onderlopen en het riool overbelast raakt. Ook zien we door het verdwijnen van groen steeds minder vogels en insecten in wijken en tuinen.

Wij willen inspelen op de klimaatverandering en kijken samen met onder andere de hoogheemraadschappen hoe onze gemeente groener en toekomstbestendiger kan worden. Daarbij kijken we naar de inrichting van het openbare gebied. Maar omdat een groot deel van de gemeente uit particuliere tuinen bestaat, vragen we ook inwoners om te helpen. Wij hopen inwoners enthousiast te maken voor Tuinen van de Toekomst: groenere, klimaatbestendige tuinen. Deze tuinen zijn niet alleen mooier, ze geven ook verkoeling, vergroten de biodiversiteit en zijn goed voor onze gezondheid.

Kijk voor meer informatie op de pagina Tuin van de Toekomst.