Tijdelijk Noodfonds Energie geopend voor aanvragen

Dit nieuwsbericht is verlopen.
31 januari 2024, 14.39 uur

Het Tijdelijk Noodfonds Energie is er voor huishoudens met een laag inkomen en een hoge energierekening. Het Noodfonds kan steun bieden bij het betalen van deze rekening. Check uw situatie op de website van het Noodfonds. Een aanvraag moet uiterlijk 31 maart 2024 zijn ingediend.

Het Noodfonds kijkt naar hoe hoog uw rekening voor gas, warmte en elektriciteit is. En naar het inkomen van de volwassen mensen in uw huishouden. Als het verschil te groot is, verlaagt de energieleverancier een deel van de energierekening voor een periode van zes maanden.

Wanneer kunt u steun krijgen?

  • Als uw huishouden een inkomen heeft van maximaal 200% van het sociaal minimum. Dat betekent dat het bruto-inkomen per maand lager is dan € 3.200,- (alleenstaande) of € 4.480,- (samenwonend). Er hoort ook 8% vakantiegeld bij.
  • Als u een energiecontract voor gas, stroom of stadswarmte heeft op naam van een persoon uit het huishouden. Welke energieleverancier dat is, maakt niet uit.
  • Als de energiekosten van de energieleverancier hoger zijn dan acht tot tien procent van het bruto-inkomen per maand.

Op de website van Noodfonds Energie vindt u meer informatie en kunt u controleren of u in aanmerking komt voor steun vanuit het fonds.

Energietoeslag 2023

Ook is er weer een energietoeslag beschikbaar voor huishoudens met een inkomen tot 140% van de bijstandsnorm. Sommige huishoudens hebben de energietoeslag 2023 al automatisch van ons ontvangen. Heeft u de toeslag nog niet ontvangen maar denkt u wel in aanmerking te komen? Kijk dan voor de voorwaarden en het aanvraagformulier op www.lansingerland.nl/energietoeslag. Aanvragen van deze toeslag kan nog tot 30 juni 2024.