Steunpunt herstel kinderopvangtoeslagaffaire

Dit nieuwsbericht is verlopen.
14 april 2022, 16.05 uur

Het steunpunt herstel kinderopvangtoeslagaffaire is er voor alle gedupeerden van de kinderopvangtoeslagaffaire. Door deze toeslagaffaire hebben veel ouders problemen gekregen. Deze ouders hebben misschien recht op een vergoeding van de Belastingdienst, dit wordt de hersteloperatie kinderopvangtoeslag genoemd. Om deze ouders te helpen biedt gemeente Lansingerland hulp.

Hersteloperatie Belastingdienst

Als u gedupeerd bent van de kinderopvangtoeslagaffaire, dan is het heel belangrijk dat u dit meldt bij de Belastingdienst. Dit kan bij het Serviceteam gedupeerden Kinderopvangtoeslag op het gratis telefoonnummer (0800) 235 83 58 of via de website van de Belastingdienst. De Belastingdienst stuurt de gegevens van de slachtoffers aan de gemeente door.

Meer informatie over deze hersteloperatie vindt u op de website van de Uitvoeringsorganisatie Herstel Toeslagen.

Steunpunt Kinderopvangtoeslagaffaire

Als de regeling van de Belastingdienst niet voldoende voor u is, kunt u terecht bij het Steunpunt Kinderopvangtoeslagaffaire van gemeente Lansingerland. Er kunnen namelijk ook problemen zijn ontstaan rondom schulden, inkomen, zorg, wonen en de opvoeding van kinderen. Misschien is het voor u ook lastig om de regeling zelf aan te vragen of heeft u door de kinderopvangtoeslagaffaire angst, stress en spanning. 

Het steunpunt biedt een luisterend oor voor de gedupeerden van de kinderopvangtoeslagaffaire en helpt u verder met vragen of problemen. Ook als u twijfelt of u wel een gedupeerde bent. Zij zijn bereikbaar op het telefoonnummer (010) 800 40 00.

Neem zelf contact op met de gemeente

Vanwege de privacywetgeving (AVG) mag de Belastingdienst de persoonsgegevens van gedupeerde ouders van de toeslagaffaire niet zonder toestemming aan gemeenten doorgeven. Helaas hebben wij daardoor niet van alle ouders de juiste contactgegevens. Het is dus belangrijk dat u zelf contact met ons opneemt via nummer (010) 800 40 00.

Kom in contact met andere ouders

Wilt u in contact komen met andere ouders die hetzelfde hebben meegemaakt? Stichting de Zolderkamer geeft u deze mogelijkheid.