Opening Casa Cadanza Hekkendicht in Berkel Centrum West

Dit nieuwsbericht is verlopen.
9 juni 2022, 15.38 uur

Op donderdag 9 juni opende wethouder Cultuur Titia Cnossen Casa Cadanza Hekkendicht, een initiatief van Gemeentedichter Woes Ploum en projectteam Casa Cadanza. Hekkendicht is een groeiende verzameling gedichten op de bouwhekken in Berkel Centrum West.  

De gedichten op de bouwhekken, waarachter ook Cultuurhuis Casa Cadanza zal verrijzen, hebben het doel om inwoners via poëzie enthousiast te maken voor de komst van het cultuurhuis. Gemeentedichter Woes geeft uitleg: “De gedichten waar we naar op zoek zijn worden aangedragen door inwoners en hebben het thema ‘De kunst van het gebouw’. Ze kunnen gaan over de diverse kunsten die straks in Casa Cadanza getoond worden of over het bouwproces dat nu achter de hekken plaatsvindt. Een combinatie hiervan kan natuurlijk ook. Inwoners kunnen hun gedicht naar mij mailen via gemeentedichter@lansingerland.nl. Ik selecteer hieruit passende gedichten die een mooi plekje krijgen op de bouwhekken”.  

Openingshandeling

Met de bevestiging van het eerste gedicht verklaarde wethouder Cultuur Titia Cnossen Hekkendicht voor geopend. Het is een gedicht van Thijmen de Heer, één van de jongste deelnemers aan de namenwedstrijd voor het cultuurhuis. Hierna werden nog vier gedichten van poëzie-minnende inwoners aan de bouwhekken opgehangen, waaronder een gedicht van de gemeentedichter zelf. Alle gedichten van Hekkendicht worden door Woes Ploum gebrand op latjes van fruitkistjes die hij ophaalt bij winkels in Lansingerland. Hij noemt dit recycle-poëzie.

Titia Cnossen is trots op dit initiatief van gemeentedichter Woes en het projectteam Casa Cadanza.“Wat een mooie manier om zo het poëzie-talent in onze gemeente een podium te geven en inwoners alvast enthousiast te maken voor de komst van Cultuurhuis Casa Cadanza. Naast deze eerste gedichten is er op de bouwhekken plaats voor meer lokale dichtkunst! Daarom een oproep aan jong en oud: Laat je inspireren, klim in de pen en stuur jouw gedicht over kunst, cultuur of bouwen aan kunst naar onze gemeentedichter. Wie weet is jouw Hekkendicht hier straks ook te bewonderen!”

Meer informatie

De eerste paal van Casa Cadanza wordt naar verwachting in het eerste kwartaal van 2023 geslagen. De deuren van het cultuurhuis openen in 2025. Meer informatie is te vinden op de website van Casa Cadanza.