Nieuwe Kinderburgemeester van de Rotte

Dit nieuwsbericht is verlopen.
16 september 2021, 11.36 uur

De 11-jarige Michael Kortlandt is benoemd tot nieuwe Kinderburgemeester van de Rotte. Michael zijn droom is dat de otters in de Rotte kunnen leven. Van ‘Rottemeren’ naar ‘Ottermeren’. De waterkwaliteit is daarvoor van groot belang. Tijdens de Rotteconferentie van 3 september jl werd hij benoemd door Burgemeester Pieter van der Stadt. Aansluitend was zijn eerste officiële handeling: het openen van de conferentie, samen met Commissaris van de Koning in Zuid-Holland Jaap Smit.

De Rotte en de toekomst

De Rotte is een prachtige rivier die door de gemeenten Rotterdam, Zuidplas en Lansingerland stroomt. Als naamgever van de stad Rotterdam verdient De Rotte meer aandacht. Steeds meer mensen doen hun best om de Rotte die aandacht te geven. Zowel om het een plek te maken (en behouden) waar ruimte is voor natuur, natuurontwikkeling, cultuurhistorie en rust, als om er een plezierrivier van te maken waar iedereen van kan genieten.

Kinderburgemeester van de Rotte

Michael is de tweede Kinderburgemeester van de Rotte. Hij neemt het stokje over van Jon Peeters die in 2017 de eerste Kinderburgemeester van de Rotte werd. Het ambt van kinderburgemeester is bijzonder leuk, maar ook best wel serieus. De kinderburgemeester denkt mee over de toekomst van de rivier en treedt als symbool voor de toekomst op bij officiële gelegenheden. De ambtsperiode duurt in principe een jaar of 3, of tot de volgende Rotteconferentie plaatsvindt. 

Michael Kortlandt

Michael is geboren en getogen aan de Rottekade in Bergschenhoek. Hij gaat graag varen, kajakken, vissen, zwemmen en schaatsen op de plezierrivier. Zijn droom voor de Rotte is dat mensen bewuster worden van de Rotte zodat ze minder afval en troep erin gooien. Hij wilt het liefst dat er alleen nog maar elektrische boten op de Rotte varen. Alles om er voor te zorgen dat de waterkwaliteit zo goed wordt dat er ook otters kunnen leven. Van Rottemeren naar Ottermeren.

Opening Rotteconferentie ‘Landschapspark de Rotte’

De eerste handeling van de kersverse kinderburgemeester was de opening van de Rotteconferentie ‘Landschapspark de Rotte’. Hij deed dit samen met de Commissaris van de Koning in Provincie Zuid-Holland, Jaap Smit. De opening symboliseerde de noodzaak voor samenwerking om te komen tot één Landschapspark van oorsprong tot dam.