Nieuwe inrichting Westerplein in Berkel en Rodenrijs bekend

Dit nieuwsbericht is verlopen.
7 juni 2022, 10.32 uur

Het Westerplein in het hart van Berkel Centrum West wordt opnieuw ingericht. Zo creëren we een fijne plek waar inwoners en bezoekers elkaar kunnen ontmoeten, en waar zij kunnen genieten van het groen om hun heen en het uitzicht op de Berkelse plas. Het Westerplein komt tussen de Vershoek en het toekomstige Cultuurhuis.

Het nieuw in te richten Westerplein wordt een fijne plek om te ontspannen en elkaar te ontmoeten. In het ontwerp staan de drie zitranden centraal waar je prettig kunt vertoeven. Voor het Westerplein gebruiken we bestrating en natuurstenen randen die ook op andere plekken in het centrum terugkomen.

Een park in het centrum

Leefbaarheid en klimaatadaptatie zijn belangrijke aspecten in het ontwerp. Door het toevoegen van verschillende soorten bomen, planten en siergrassen creëren we het karakter van een park in het centrum van Berkel en Rodenrijs. Het gekozen ontwerp is ruimtelijk, groen en geschikt voor kleine activiteiten van omliggende horeca.

Gebruiksvriendelijk

Het ontwerp voor het Westerplein is samen met betrokkenen tot stand gekomen. Een klankbordgroep met een vertegenwoordiging van ondernemers en omwonenden dacht met de gemeente mee. Laurens Plender, projectleider Berkel Centrum West bij gemeente Lansingerland: “De klankbordgroep kreeg twee ontwerpen voorgelegd. Uiteindelijk is er gekozen voor het plan waar duurzaamheid, toegankelijkheid en ontmoetings-mogelijkheden het beste samenkomen. Tegelijk wordt het plein ook goed toegankelijk voor mensen in een rolstoel of met een scootmobiel.”

Planning

De werkzaamheden aan het Westerplein starten in het eerste kwartaal 2023. Naar verwachting ronden we de werkzaamheden in de zomer van 2023 af. Daarna kan iedereen genieten van het groene Westerplein.

Preview

Uitzicht terras en plein naar passage
Uitzicht vanaf winkels (nieuw) naar plein en terras
Uitzicht vanaf eerste verdieping boven horeca
Uitzicht vanaf winkelpassage richting plein

Karres en Brands heeft het ontwerp voor het plein vormgegeven.