Lansingerland week in teken Sustainable Development Goals

Dit nieuwsbericht is verlopen.
16 september 2021, 10.24 uur

Het college van burgemeester en wethouders van Lansingerland wil meer duurzame doelen realiseren. Het bestuur dringt niet alleen aan op meer bewustzijn voor duurzaamheid maar vraagt ook actie, waarbij dit helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Er is volgens het college ook voor een kleine gemeente als Lansingerland veel te winnen door te dóen. De duurzame week (20-24 sept), met als afsluiter de SDG Action Day op 24 september, staat in het teken van de 17 duurzame ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties.

“We doen al heel veel met zijn allen; van afval scheiden tot installatie van zonnepanelen en van elektrisch rijden tot fietsen. Er zijn allerlei kleine en grotere dingen die mensen zelf kunnen doen”, stelt wethouder Jan-Willem van den Beukel (duurzaamheid). “Met deze duurzame week proberen we inwoners dat duidelijk te maken. Kijk naar de goede voorbeelden om je heen. Kijk en deel zodat we leren van elkaar.” Een aantal wethouders onderstreept de duurzaamheidsweek ook met een werkbezoek. “We laten zien hoe breed duurzaamheid is; ook door initiatieven te tonen die bijdragen aan deze duurzame doelen. En we publiceren via social media dagelijks een tip.”

Lansingerland sloot zich vorig jaar aan bij het netwerk Gemeenten4GlobalGoals van de VNG (Vereniging van Nederlandse Gemeenten). Lansingerland grijpt de SDG Action Day aan om vooral een praktische aanpak te onderstrepen. Enkele wethouders laten deze maand in het kader van de Sustainable Development Goals projecten en locaties zien die bijdragen aan het bereiken van deze duurzame doelen. In de week van de Action Day, deelt de gemeente dagelijks een duurzame tip die gemakkelijk toe te passen is om duurzamer te leven. Op dinsdag 21 september hijsen burgemeester en wethouders gezamenlijk de Global Goals Vlag om de actieweek te markeren.

Doel

De Sustainable Development Goals (SDG’s) zijn wereldwijde doelstellingen van de Verenigde Naties op het gebied van duurzaamheid. Het gaat dan om bestrijding van armoede, het breed toegankelijk maken van goed onderwijs en verantwoord en duurzaam omgaan met onze planeet. Om deze doelen te onderlijnen vindt ieder jaar de SDG Action Day plaats. Het evenement is een goede gelegenheid om een aantal plaatselijke en regionale initiatieven kracht bij te zetten en samen in actie te komen.

Zelf aan de slag?

Op onze website vindt u een overzicht van onze duurzame initiatieven en wat u zelf kunt doen aan duurzaamheid.