Informatiebijeenkomsten over valpreventie

Dit nieuwsbericht is verlopen.
11 april 2024, 09.39 uur

Sta op tegen vallen!
Zo lang mogelijk en veilig zelfstandig blijven wonen; dat is de wens van veel ouderen. Helaas valt 1 op de 3 nog thuiswonende 65-plussers minstens 1 keer per jaar, met vaak nare gevolgen. Daarom organiseren wij samen met Lansingerland Beweegt gratis informatiebijeenkomsten waar inwoners horen wat zij kunnen doen om het risico op vallen te verkleinen. Misschien iets voor u of voor iemand die u kent?

Informatie, tips en adviezen

Tijdens de informatiebijeenkomst hoort u wat de oorzaken kunnen zijn van vallen en wat u zelf kunt doen om het risico op vallen te beperken. U krijgt hiervoor praktische tips en adviezen van o.a. fysiotherapeuten. Wanneer dat nodig is, krijgt u informatie over aanvullende maatregelen zoals beweegprogramma’s die worden aangeboden. Uiteraard kunt u ook al uw vragen stellen. Door goed te weten wat u kunt doen om vallen tegen te gaan, blijft u zo lang mogelijk zelfredzaam.

Waar en wanneer?

Wij organiseren dezelfde bijeenkomst in zowel Berkel en Rodenrijs als Bergschenhoek. U kunt een bijeenkomst kiezen die voor u goed uitkomt. Wilt u de locatie doorgeven bij uw aanmelding?

Berkel en Rodenrijs

  • Maandag 22 april
  • 13.00 – 15.00 uur
  • De Naeldhorst, Van Naeldwijcklaan 231

Bergschenhoek

  • Dinsdag 23 april
  • 14.30 – 16.30 uur
  • Ontmoet! Wilhelminastraat 1a

Aanmelden

Bent u geïnteresseerd of kent u iemand die interesse heeft om een informatiebijeenkomst bij te wonen? Stuur dan een mail naar staoptegenvallen@lansingerlandbeweegt.nl. Liever telefonisch aanmelden? Belt u dan naar de gemeente via 010 800 40 00.  

Meer informatie leest u op onze webpagina Valpreventie.