Huldiging Hackshield

Dit nieuwsbericht is verlopen.
14 juni 2023, 08.42 uur

Op maandag 12 juni werden de drie winnaars van het lesprogramma Hackshield gehuldigd door de burgemeester in het gemeentehuis. Gefeliciteerd Olav, Julian en Geordi – jullie hebben de game heel goed gespeeld! Hackshield is een game ontwikkeld voor kinderen van 8 tot 12 jaar. Via Hackshield ontdekken de kinderen spelenderwijs alles wat met online veiligheid te maken heeft. Met een spannende game worden zij opgeleid tot échte Cyber Agents, die ‘garant staan’ voor een digitaal veilige wereld.

Winnaars

Julian is eerste geworden met maar liefst 63.600 punten, daarna volgt Geordi met 44.280 punten en op de derde plaats staat Olav met 20.800 punten. Pieter van de Stadt: “Jullie weten alles van digitale veiligheid. Phishing, hacking of Whatsappfraude kennen geen geheimen meer voor jullie. En, jullie weten wat te doen als het gebeurt!

Van harte gefeliciteerd met de eerste, tweede en derde plaats. Top gedaan. Gemeente Lansingerland wordt hier digitaal een stuk veiliger door. Daar ben ik als burgemeester heel blij mee. Met trots reik ik jullie de Hackshield certificaten uit.”

De winnaars krijgen een certificaat en een Hackshield goodiebag met een t-shirt, spel en speld. De huldiging vierden we met gebak en limonade!

Cybercriminaliteit

Veiligheid is erg belangrijk voor de gemeente. Niet alleen verkeersveiligheid, politie-inzet of dat de brandweer of ambulance op tijd komt, maar ook het voorkomen van cybercriminaliteit. Bewustwording en informatie zorgt ervoor dat kinderen gevaren herkennen en verstandige keuzes kunnen maken.

Ouders/opvoeders en scholen spelen een belangrijke rol in deze bewustwording bij kinderen. Door het bespreekbaar maken, informatie te geven en praktijkvoorbeelden te delen. Het is goed om kinderen te informeren over welke online gevaren er zijn en hoe ze de verleidingen herkennen en ermee om kunnen gaan.

Mee doen?

Gaat u samen met ons de strijd aan tegen cybercriminaliteit? Meld uw kind dan aan voor deze leerzame game via Join Hackshield.

Hackshield in de klas

Naast de individuele game is Hackshield ook vanaf 2022 in de klas beschikbaar. In klassenquests worden onder andere de thema’s: internet, data, online grenzen, phishing en foto’s behandeld.

‘HackShield in de Klas’ stimuleert leerlingen om het heft in eigen hand te nemen en zorgt ervoor dat leerlingen op een leuke educatieve manier kennis opdoen en gemotiveerd raken om zichzelf en hun omgeving te beschermen tegen cybercriminaliteit.

Meer weten over HackShield in de Klas? Neem dan een kijkje op de website van Hackshield.