Hoogste punt Berkel Centrum West bereikt

Dit nieuwsbericht is verlopen.
22 november 2022, 10.58 uur

De hoogste verdiepingsvloer van Berkel Centrum West is gelegd. Ontwikkelcombinatie ABB Bouwgroep, Waaijer Projectrealisatie, gemeente Lansingerland en toekomstige bewoners vierden dat samen op maandag 21 november. Wethouder Simon Fortuyn van de gemeente Lansingerland toostte samen met bewoners op de nieuwbouw én metselde mee aan het Brinkhof gebouw.

In het voorjaar van 2021 werd de eerste paal van het nieuwbouwproject in de grond geslagen. Nu, ruim anderhalf jaar later, is het hoogste punt bereikt. Dat moment werd feestelijk gevierd met speeches door onder andere wethouder Simon Fortuyn en Rob Waaijer (oprichter Waaijer Projectrealisatie) en een rondleiding over de bouwplaats.

Wonen, werken en ontspannen op toplocatie

Wethouder Fortuyn is zeer tevreden met de uitbreiding van het centrum in het hart van Berkel en Rodenrijs: “Komende jaren neemt het inwonersaantal fors toe. Met de komst van 170 appartementen die energiezuinig zijn voorzien we zowel jong als oud van woonruimte, op een toplocatie. Dichtbij voorzieningen, met een cultuurhuis om de hoek en voldoende groen in de omgeving. Berkel Centrum West wordt een fijne plek om te wonen, werken en te ontspannen.”

Over Berkel Centrum West

Berkel Centrum West bestaat in totaal uit vijf gebouwen met 151 woningen en cultuurhuis Casa Cadanza. In de zomer van 2023 gaan de huurappartementen van gebouw Brinkhof in de verhuur. De verkoop en bouw van het zesde gebouw, Het Kwadraat, met 19 koopappartementen moet nog starten. Daarnaast komt er 2.987 m2 aan winkelruimte bij, met plek voor winkels als Lidl en Primera. Ook telt Berkel Centrum West straks 360 extra parkeerplaatsen, waarvan er 196 bestemd zijn voor openbaar gebruik. Meer informatie vindt u op de projectpagina.