Herstelplan voor ondernemend Lansingerland

Dit nieuwsbericht is verlopen.
9 april 2021, 16.31 uur

Herstelplan voor ondernemers in Lansingerland
‘Samen de schouders eronder’

Mogen de terrassen groter zijn, als de horeca straks weer opent? Is er een plan voor als straks de winkels weer gewoon open mogen? Het antwoord hierop is ja. Lansingerland is er klaar voor zodra er weer versoepelingen mogelijk zijn. Samen met winkeliers- en ondernemersverenigingen en Koninklijke Horeca Nederland (afdeling Lansingerland) hebben burgemeester en wethouders een zogenoemd ‘Herstel – en stimuleringsplan’ gemaakt.

Samen werken aan herstel

Kathy Arends, wethouder Economie: “Het is inmiddels ruim een jaar geleden dat de eerste maatregelen tegen corona genomen werden. De maatregelen hebben grote impact op de bedrijfsvoering van bedrijven, winkels en horeca. Terwijl we er alles aan doen om het virus het hoofd te bieden moeten we tegelijkertijd werken aan het herstel van de gevolgen van deze crisis. In dat kader heeft het college samen met verschillende brancheverenigingen een herstel- en stimuleringsplan voor de lokale economie gemaakt. Zodat we er klaar voor zijn als de versoepelingen dat toelaten.”

Dertien concrete acties

Focus van het plan is om op korte termijn effect te hebben waarbij we vooral inzetten op maatregelen die een groot bereik hebben. Het plan bestaat uit dertien concrete acties die het zoveel mogelijk ondernemers in Lansingerland op korte termijn (tot 2022) iets makkelijker moet maken en de levendigheid in de kernen stimuleert, zodra dat weer mogelijk is. De titel van het plan is ‘Samen de schouders eronder’ en dat is precies wat de brancheverenigingen in samenwerking met de gemeente gaan doen. De gemeente neemt onder andere de contributie van de leden van de winkeliersverenigingen en Koninklijke Horeca Nederland voor haar rekening. Ook rekent de gemeente geen kosten voor het aanvragen van een evenementenvergunning. Ruimere terrassen blijven voorlopig ook mogelijk. Verder ontwikkelen de betrokkenen onder meer een gezamenlijke (sociale media) campagne die Lansingerlanders moet verleiden lokaal te (blijven) kopen. De gemeente trekt 565.000 euro voor het herstelplan uit. 

Geïnteresseerde kunnen het herstelplan opvragen door een mail te sturen naar: ondernemers-corona@lansingerland.nl