Gratis bezorgen reisdocumenten

Dit nieuwsbericht is verlopen.
15 april 2024, 14.35 uur

Vanaf 1 september 2023 biedt de gemeente de mogelijkheid aan om reisdocumenten gratis te laten bezorgen, thuis of op een ander adres in Nederland*. Voor het aanvragen van reisdocumenten moet u wel altijd naar het gemeentehuis komen.

De gratis bezorgservice was in ieder geval voor een periode van 1 jaar. Onlangs heeft het college besloten om deze pilot nog 4 extra maanden door te laten lopen, tot eind van dit jaar. In deze periode wordt via een onderzoek bekeken of onze inwoners het bezorgen van reisdocumenten wenselijk vinden en of deze service hierna wordt voortgezet. Op dit moment worden documenten zoals uittreksels al thuisbezorgd.

Moment van bezorging

Het bezorgen kan van maandag t/m vrijdag tussen 08.00 uur en 22.00 uur en op zaterdag tussen 08.00 uur en 17.00 uur. U kunt zelf de dag, het tijdstip en de locatie bepalen waar u het document in ontvangst wilt nemen. Hoe u dit moet doen, hoort u tijdens uw afspraak bij de gemeente als u uw reisdocument aanvraagt. De bezorging wordt gedaan door de AMP Groep, een gecertificeerd bedrijf die al voor vele gemeenten reisdocumenten bezorgt.

Meer informatie vindt u op de pagina op onze website.

Geef uw mening over de bezorgservice van de reisdocumenten

Wilt u ons helpen door uw mening te delen in een korte enquête over deze service? We zijn erg benieuwd naar uw ervaring! Ga naar de enquête.

*M.u.v. de Waddeneilanden.