Expeditie Lansingerland brengt jeugd weer in beweging deze zomer!

Dit nieuwsbericht is verlopen.
10 juni 2021, 12.51 uur

Deze zomer slaan sport- en cultuurverenigingen en organisaties uit de gemeente Lansingerland de handen weer ineen, speciaal voor de jeugd en jongeren uit Lansingerland. Van een workshop wielrennen tot creatief schilderen: Expeditie Lansingerland pakt groter uit dan ooit tevoren. Alle ingrediënten voor een spetterende sport- en cultuurzomer zijn aanwezig.

Ruim duizend kinderen en jongeren namen vorig jaar vol enthousiasme deel aan verschillende activiteiten en workshops als kickboksen, kanoën, golf en tafeltennis bij Expeditie Lansingerland 2020.  Het initiatief kwam tot stand na een aantal maanden lockdown door het coronavirus. Het daverende succes van 2020 en de huidige maatregelen waren voor de gemeente aanleiding om in 2021 een nieuwe Expeditie te organiseren.

“Vanuit zowel inwoners als organisaties hebben we zoveel positieve reacties gehad over Expeditie Lansingerland 2020 dat we ons hard hebben gemaakt voor weer een nieuwe editie dit jaar.  Met de inzet van verschillende lokale sportclubs en cultuurorganisaties belooft het deze zomer weer zes weken spektakel te worden. Met ruim 100 activiteiten en plek voor meer dan 1000 deelnemers hopen we dat de jeugd weer massaal in beweging komt en plezier heeft’,  aldus een enthousiaste wethouder Sport Ankie van Tatenhove. 

De kracht van Expeditie Lansingerland is de kracht van alle deelnemende organisaties. De Expeditie biedt gelegenheid aan alle lokale sport- en cultuurorganisaties om deel te nemen. Mike van der Kraan, organisator van de Expeditie kijkt uit naar komende zomer: “Het enthousiasme en de inzet van alle organisaties leveren een prachtig aanbod op, speciaal afgestemd op de behoeften van de jeugd en jongeren uit de gemeente. We maken er weer één groot Lansingerlands feest van!”

Het uitgebreide programma vind je vanaf begin juli hier. Er kan dan direct ingeschreven worden. Kosten voor deelname aan Expeditie Lansingerland zijn twee euro per activiteit. Geïnteresseerde organisaties kunnen zich nog vóór 20 juni aanmelden via info@expeditielansingerland.nl.