Eerste woningen 'Wonen in Buyten' opgeleverd

Dit nieuwsbericht is verlopen.
22 december 2022, 15.53 uur

Een goede afsluiting van het jaar! De eerste woningen van fase 1 van het project Wonen in Buyten in Wilderszijde Bergschenhoek zijn opgeleverd. Samen met wethouder Simon Fortuyn is dit officieel gevierd door de sleutel over te dragen aan één van de nieuwe bewoners onder het genot van een goede kop warme chocolademelk en lekkere hapjes.

Corné Bok (directeur Maas Wijkontwikkeling) zegt hierover het volgende: “In oktober 2021 hebben we de eerste paal mogen slaan voor het deelplan Wonen in Buyten. Ruim een jaar later vieren we dat de woningen zijn opgeleverd, een mooie mijlpaal”. De 5 vrijstaande woningen, 22 twee-onder-één-kapwoningen, 27 rijwoningen en 5 vrije kavels zijn de eerste woningen van het masterplan die worden opgeleverd, de toon is gezet en daar zijn we trots op!

Aantrekkelijke mix woningen

Wonen in Buyten bestaat uit drie fases en maakt onderdeel uit van de toekomstbestendige woonwijk Wilderszijde in Bergschenhoek. Het totale plan bestaat uit 144 woningen met een variatie in rijwoningen, twee-onder-een-kapwoningen, vrijstaande woningen en vrije kavels waarop kopers hun eigen woning kunnen realiseren. De woningen zijn volledig verkocht en ook fase 2 bevindt zich in de afbouw en werkt naar een oplevermoment toe. De start van een wijk met een aantrekkelijke mix van hoogwaardige, duurzame en betaalbare woningen met een dorps karakter. Het masterplan maakt van Wilderszijde in 10 jaar tijd een groene en klimaatadaptieve woonwijk.

Simon Fortuyn, betrokken wethouder vanuit gemeente Lansingerland, over de wijk: “Een wijk met in totaal ca. 2.700 duurzame woningen, basisscholen, een gezondheidscentrum en kleinschalige commerciële voorzieningen om de hoek. Midden in de randstad pal tussen de uitgestrekte polders die Bergschenhoek rijk is.” Van de ca. 2.700 woningen wordt een kwart sociale huur en 15% van de woningen zal maximaal 254 duizend euro gaan kosten en zijn daarmee betaalbare koopwoningen.