College Lansingerland brengt bezoek aan Natuurcentrum Rotta

Dit nieuwsbericht is verlopen.
26 januari 2024, 10.23 uur
Foto: Arend Hoogeveen

Op donderdag 25 januari heeft het college van Lansingerland een bezoek gebracht aan natuurbeschermingsvereniging Natuurcentrum Rotta. De inspirerende ontmoeting met de toegewijde vrijwilligers vond plaats in een informele sfeer. Het college schoof aan voor een kop koffie, er werd kennisgemaakt en ideeën werden uitgewisseld.

Elke donderdagochtend verzamelen zich bij Natuurcentrum Trefpunt Rotta aan de Hoeksekade tussen de 30 en 35 gepassioneerde vrijwilligers. Samen zetten zij zich in voor de prachtige natuur in het Rottemerengebied en verder weg in de Groenzoom.

Waardering voor vrijwilligers

Tijdens het bezoek maakte het college met de werkgroep waterkwaliteit een verkennende ronde langs de nieuwe werkschuur en het tuinhuis. Vervolgens ging het gezelschap in gesprek met het bestuur van Rotta. Vanuit het college was er veel waardering voor de vele vrijwilligers: ‘Vrijwilligers zijn geen amateurs’. Hiermee erkent het college de professionele aanpak van de vrijwilligers, die allen zijn opgeleid voor hun belangrijke werk in de natuur en tevens hun eigen rijke kennis inbrengen.

Natuurcentrum Rotta

De Rotta is een zelfstandige natuurbeschermingsorganisatie met 950 leden. Voor meer informatie kunt u terecht op de website van Natuurcentrum Rotta.