BPD en Batenburg starten ontwikkeling 1200 woningen Wilderszijde

6 juli 2023, 10.29 uur

Gisteren werd de realisatieovereenkomst getekend voor de ontwikkeling van de nieuwe ‘Lansingerlandse’ woonwijk Wilderszijde. Voor BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling en Batenburg bouw & ontwikkeling betekent dit de start van de ontwikkeling van zo’n 1.200 woningen. De gehele gebiedsontwikkeling bestaat straks uit 2.700 nieuwe woningen.

Met deze ontwikkeling zetten de ontwikkelaars en de gemeente hoog in op de thema’s duurzaamheid en betaalbaarheid. Van het totale woningaanbod in Wilderzijde valt 50% in de categorie betaalbaar. Het gaat hierbij om sociale huur, betaalbare huur en bereikbare koop.

Wethouder Simon Fortuyn is blij met de ontwikkeling en zegt: “De gemeente is erg verheugd dat de plannen voor Wilderszijde in zeer snel tempo gemaakt zijn door de ontwikkelaars BPD, Zondag en Batenburg. Bovenal past het plan, waarvoor we de overeenkomst tekenen, heel goed in de kwaliteit die we voorzien in Wilderszijde. De wijk waar we voor de toekomstige bewoners een fijn en duurzaam thuis willen creëren in onze mooie groene gemeente.”

Duurzaamheid

Ook de duurzaamheidsambities voor Wilderzijde zijn bovengemiddeld, zowel wat betreft de woningen als de openbare ruimte. René Schepers, gebiedsontwikkelaar bij BPD: “De woningen zijn energieneutraal door het gebruik van warmtepompen en zonnepanelen, wat goed is voor het milieu en de energierekening. Het openbare gebied wordt ingericht met veel water en groen om de biodiversiteit te bevorderen én om te kunnen anticiperen op klimaatverandering. Wilderzijde wordt een aangename, groene en dorpse wijk die uitnodigt om te wonen, te spelen, te werken en elkaar te ontmoeten.”

Over Wilderzijde

Wilderzijde ligt op de grens van Rotterdam, Berkel en Rodenrijs en Bergschenhoek. BPD en Batenburg ontwikkelen woningen binnen de deelgebieden Groenwijk, Waterwijk en Polderwijk. Dit zijn buurten die elk op hun eigen manier een gelukkig Lansingerleven bieden. Je vindt hier straks appartementen, rijwoningen en vrijstaande huizen, zowel te koop als te huur. In deze gezellige, levendige en veilige woonwijk komen dorp en stad, groen en water, aangelegde parken en ongerepte natuur samen. De wijk krijgt ook eigen basisscholen, een gezondheidscentrum, horecagelegenheden en winkels. Alles is dus binnen handbereik. Bij BPD en Batenburg zeggen ze niet voor niets: “Wie wilder niet wonen!”

Planning

Op dit moment werkt BPD aan de voorbereidingen. Begin 2024 verwacht de ontwikkelaar te starten met de verkoop van de eerste woningen. Inschrijven op de website thuisinwilderszijde.nl is nu al mogelijk. Tot aan de start van de verkoop worden belangstellenden op de hoogte gehouden.