Berkel Centrum bruist!

Dit nieuwsbericht is verlopen.
13 september 2023, 16.04 uur

Het is u vast niet ontgaan: er is de afgelopen tijd veel gebeurd in het centrum van Berkel. Zo zijn de parkeerplaatsen vernieuwd, nieuwe straten aangelegd en de eerste nieuwe bewoners ingetrokken. En niet te vergeten: deze week is eindelijk de langverwachte nieuwe Lidl geopend, inclusief een gloednieuwe, ruime parkeergarage.

Nieuwe bewoners

Eerder deze zomer was het dan eindelijk zover: na jaren van hard werken konden de eerste bewoners hun nieuwe thuis betrekken in de gloednieuwe woonblokken. De trotse bewoners van Brinkhof en De Compagnie waren de eersten. Later dit jaar volgen Westerpoort en het Alluvium. In het vierde kwartaal van dit jaar gaat de bouw van De Kwadraat van start.

Nieuwe voorzieningen

Met de komst van nieuwe bewoners moeten ook de voorzieningen worden opgeschaald. Een moderne supermarkt mag daarbij niet ontbreken. De nieuwe Lidl in Berkel Centrum West is zo’n moderne winkel die het gemak van elke klant vooropstelt. De supermarkt is ingericht volgens de nieuwste Lidl-formule. Een blikvanger is het ‘Vers & Ambachtelijk’ meubel met een divers en betaalbaar assortiment aan vleeswaren, tapas en borrelhapjes. Samen met restaurants, winkels en meer, voorziet het nieuwe Berkel Centrum in alle behoeften.

Bereikbaarheid

Uiteraard moet het centrum van een groeigemeente goed bereikbaar zijn. Daarom hebben we deze zomer de parkeerplaats bij de Albert Heijn opgeknapt. Uiteindelijk zal deze groener worden en voorzien worden van laadpunten voor elektrische auto’s. Ook wordt deze parkeerplaats nog aangepast op de nieuwe indeling van het centrum, zoals het naastgelegen Cultuurhuis Casa Cadanza en het Westerplein.

Werk in uitvoering

We zijn een eind op weg, maar er moet nog veel gebeuren om Berkel Centrum West klaar te maken voor de toekomst. Dit najaar staat onder andere werk aan de Röntgenstraat, het Westerplein en de Westersingel op de planning. Wilt u op de hoogte blijven van onze plannen en de voortgang van de werkzaamheden? Lees meer op onze pagina Herinrichting Berkel Centrum West.

Voor vragen of meer informatie over de werkzaamheden kunt u ons altijd bereiken via berkelcentrum@lansingerland.nl.