Wethouder geeft startschot voor Expeditie Lansingerland

Dit nieuwsbericht is verlopen.
22 juli 2020, 10.55 uur

Ankie van Tatenhove, wethouder sport en cultuur, gaf afgelopen dinsdag het startschot voor Expeditie Lansingerland, hét zomerprogramma voor de jeugd tot en met 18 jaar! In een zonnige waterspeeltuin  aan de Gruttostraat in Bleiswijk opende de wethouder samen met bijna 40 kinderen één van de eerste activiteiten: het Spelletjeskamp. De komende 6 weken biedt het zomerprogramma nog ruim 100 sportieve en culturele activiteiten.

Op vakantie gaan en lekker sporten en spelen op de camping? Dat zit er dit jaar voor heel veel kinderen niet in. Juist daarom is het zomerprogramma Expeditie Lansingerland extra belangrijk.  Wethouder Ankie van Tatenhove vond het fijn om te zien dat veel kinderen zich volop vermaakten tijdens het Spelletjeskamp in Bleiswijk. “Heel leuk om vandaag al die enthousiaste kinderen mee te zien doen. Voor elke leeftijd biedt Expeditie Lansingerland activiteiten op het gebied van sport en cultuur. Lokale partijen werken hier volop aan mee.  In een korte tijd is er dankzij hen een geweldig programma tot stand gekomen!”

Samenwerking

Het nieuwe zomerprogramma Expeditie Lansingerland is ontstaan uit een succesvolle samenwerking tussen de gemeente, Lansingerland Beweegt en veel lokale sport- en cultuuraanbieders. Tijdens de het Spelletjeskamp waren bijna 40 deelnemers van tussen de 4 en 12 jaar aanwezig. Ondertussen zijn er ook al meer dan 600 aanmeldingen van kinderen en jongeren die zich hebben ingeschreven voor activiteiten als schilderen, golfen, een escape room, wielrennen, streetdance, bootcamp, kickboksen en muziekles. Ga naar www.lansingerlandbeweegt.nl voor een overzicht van alle activiteiten.