Eerste inspiratiecafé Tuin van de Toekomst

Dit nieuwsbericht is verlopen.
7 februari 2019, 16.27 uur

De gemeente vindt samenwerking met diverse partijen zeer van belang bij het verspreiden van het gedachtegoed van de Tuin van de Toekomst. Eind 2018 ontvingen wij daarom 25 lokale hoveniers bij de eerste editie van het Inspiratiecafé Tuin van de Toekomst. Er werd samen met de hoogheemraadschappen Delfland en Schieland en de Krimpenerwaard, de Branchevereniging voor hoveniers en groenvoorzieners (VHG) en NL Greenlabel gepraat over de klimaatuitdagingen bij de inrichting van tuinen. Gastheer was Melanchthon Business School in Bleiswijk.

Inspiratiecafé

Tijdens deze avond zijn met de hoveniers, onder leiding van Lodewijk Hoekstra van NL Greenlabel en Kim van der Leest (auteur ‘De Levende Tuin’), inspirerende en praktische mogelijkheden verkend voor het klimaatproof inrichten van tuinen. Daarnaast is er informatie gegeven over de verschillende subsidiemogelijkheden vanuit de gemeente en de hoogheemraadschappen. Door ervaringen en ‘tips en trics’ te delen zijn de hoveniers geïnspireerd om bij tuininrichtingen vaker te adviseren over klimaatbestendige maatregelen. Een vruchtbare avond met een waardevolle samenwerking als resultaat!

Tweede bijeenkomst

In maart zal er een tweede inspiratiecafé voor de hoveniers worden georganiseerd. Zij ontvangen hier nog een uitnodiging voor. Bent u hovenier in Lansingerland en wilt u zich nu alvast aanmelden voor deze bijeenkomst, stuurt u dan een mail naar tuinvandetoekomst@lansingerland.nl