Bromfietsrijbewijs aanvragen

Je hebt al een bromfietsrijbewijs in je bezit en je wilt die gaan verlengen. Je doet dit zelf en digitaal. Vraag je een bromfietsrijbewijs voor de eerste keer aan? Dan maak je een afspraak

Ben je 16 jaar of ouder? Dan mag je op een bromfiets, scooter, brommer, snorfiets, brommobiel of quad (met typekeuring als bromfiets) rijden. Een bromfietsrijbewijs is verplicht.

Bromfietsrijbewijs verlengen digitaal

Stap 1

 • Je laat bij een erkende DAR-fotograaf (in Lansingerland is dit Primera in Berkel en in Bleiswijk) een pasfoto voor je rijbewijs maken.

Stap 2

 • De RDW controleert je pasfoto en gegevens.
 • Je ontvangt van de RDW een email. Hierin staat hoe je je rijbewijs kunt aanvragen. Je hebt hiervoor een DigiD inlogcode nodig.
 • Je betaalt direct de legeskosten.
 • Zodra je betaald hebt klik je op aanvraag bevestigen en verzenden.

Stap 3

Je ontvangt van de RDW een email zodra je rijbewijs bij de gemeente klaarligt. Je maakt een afspraak om het rijbewijs op te halen. Je neemt je rijbewijs mee naar de afspraak.

Bromfietsrijbewijs verlengen aan de balie

Wil je liever in het gemeentehuis je rijbewijs verlengen. Maak dan hiervoor een afspraak. Vergeet niet om een recente pasfoto (voldoet aan de pasfoto-eisen), je rijbewijs en pinpas mee te nemen.

Je kunt ook direct een afspraak maken voor het afhalen van je bromfietsrijbewijs. Het duurt 5 werkdagen voordat je je rijbewijs kunt ophalen. Je neemt je rijbewijs en je afhaalbewijs mee naar de afspraak.

Eerste keer bromfietsrijbewijs aanvragen

Je bent geslaagd voor je bromfietsrijbewijs. Gefeliciteerd! Om je rijbewijs aan te vragen, maak je een afspraak. Het is niet mogelijk om een eerste bromfietsrijbewijs digitaal aan te vragen. Vergeet niet om een recente pasfoto (voldoet aan de pasfoto-eisen) en je pinpas mee te nemen.

Je kunt ook direct een afspraak maken voor het afhalen van je bromfietsrijbewijs. Het duurt 5 werkdagen voordat je je rijbewijs kunt ophalen. Je neemt je rijbewijs en je afhaalbewijs mee naar de afspraak.

Informatie over het halen van een bromfietsrijbewijs vind je op de website van het CBR.

 • € 44,65
 • Spoed: het bedrag van het aangevraagde rijbewijs en € 34,10 extra
 • Een geldig paspoort of een geldige identiteitskaart.
 • Je pinpas. Je betaalt direct bij de aanvraag.
 • 1 recente pasfoto in kleur,  die voldoet aan de pasfoto-eisen. Je kunt bij ons in het gemeentehuis pasfoto’s laten maken.

Ja, dat kan in het gemeentehuis in de mobiele fotostudio. De kosten voor 5 pasfoto’s zijn € 12,50. Betalen kan met je pinpas als deze geschikt is voor contactloos betalen. Is je pinpas hiervoor niet geschikt dan koop je een muntje (alleen met PIN) bij de receptie. De fotocabine is geschikt voor mindervaliden. De fotocabine is niet geschikt om een pasfoto van een klein kind (of baby) te maken. Pasfoto’s maken kan van maandag tot en met vrijdag van 12.00 tot 17.00 uur en op donderdagavond tot 19.00 uur. Let op: als je pasfoto’s wilt laten maken, zorg dan dat je eerder aanwezig bent. Zo kan je afspraak voor de aanvraag van je paspoort of identiteitskaart op de afgesproken tijd plaatsvinden.

Wij sturen jouw aanvraag door naar de RDW.

Bij de aanvraag van jouw bromfietsrijbewijs maakt de medewerker aan de balie direct een afspraak voor het afhalen van dit document. Lukt dit niet omdat je jouw agenda niet bij je hebt maak dan zelf een afspraak voor het afhalen van je bromfietsrijbewijs.

Wat neem je mee

 • je rijbewijs
 • je afhaalbewijs

Het kost 5 werkdagen om je bromfietsrijbewijs te maken.

Afhaalbewijs kwijt? Neem bij het afhalen van je bromfietsrijbewijs dan je geldige paspoort of identiteitskaart mee.