Bromfietsrijbewijs aanvragen

Ben je 16 jaar of ouder? Dan mag je op een bromfiets, scooter, brommer, snorfiets, brommobiel of quad (met typekeuring als bromfiets) rijden. Een bromfietsrijbewijs is verplicht. Voor de aanvraag van je bromfietsrijbewijs maak je een afspraak.

Je kunt ook direct een afspraak maken voor het afhalen van je bromfietsrijbewijs.

Informatie over het halen van een bromfietsrijbewijs vind je op de website van het CBR.

  • € 41,00
  • Spoed: het bedrag van het aangevraagde rijbewijs en € 34,10 extra
  • Een geldig paspoort of een geldige identiteitskaart.
  • Je pinpas of contant geld. Je betaalt direct bij de aanvraag.
  • 1 recente pasfoto in kleur,  die voldoet aan de pasfoto-eisen. Je kunt bij ons in het gemeentehuis pasfoto’s laten maken.

Ja, dat kan in het gemeentehuis in de mobiele fotostudio. De kosten voor 5 pasfoto’s zijn € 10, —. Betalen kan met je pinpas als deze geschikt is voor contactloos betalen. Is je pinpas hiervoor niet geschikt dan koop je een muntje (alleen met PIN) bij de receptie. De fotocabine is geschikt voor mindervaliden. De fotocabine is niet geschikt om een pasfoto van een klein kind (of baby) te maken. Pasfoto’s maken kan van maandag tot en met donderdag van 12.00 tot 19.00 uur, op vrijdag tijdelijk van 12.00 tot 17.00 uur. Let op: als je pasfoto’s wilt laten maken, zorg dan dat je eerder aanwezig bent. Zo kan je afspraak voor de aanvraag van je paspoort of identiteitskaart op de afgesproken tijd plaatsvinden.

Wij sturen jouw aanvraag door naar de RDW.

Bij de aanvraag van jouw bromfietsrijbewijs maakt de medewerker aan de balie direct een afspraak voor het afhalen van dit document. Lukt dit niet omdat je jouw agenda niet bij je hebt maak dan zelf een afspraak voor het afhalen van je bromfietsrijbewijs.

Wat neem je mee

  • je rijbewijs
  • je afhaalbewijs

Het kost 5 werkdagen om je bromfietsrijbewijs te maken.

Afhaalbewijs kwijt? Neem bij het afhalen van je bromfietsrijbewijs dan je geldige paspoort of identiteitskaart mee.