Wethouder en winkeliers vieren verfraaiing Berkel centrum

Dit nieuwsbericht is verlopen.
25 juni 2021, 14:47 uur

Wethouder Kathy Arends sloot de herinrichting van het Westerwater samen met Ruben Leijs van Verhage en bestuurslid van winkeliersvereniging Berkel Centrum symbolisch af door de ingebruikname van een fraaie, handgemaakte houten bank op de trap bij de Visch. In de afgelopen maanden is er hard gewerkt om het Westerwater te verbeteren en gezelliger, publieksvriendelijker en mooier te maken. Een mooi moment voor de gemeente en de winkeliersvereniging om de handen ineen te slaan en een actie te organiseren voor het winkelend publiek. 

In ruim zestien weken is de bestrating vanaf de Albert Heijn tot aan de Xenos volledig vervangen. “Het straatmeubilair is aangepast en er is meer groen. Recent is de leuning geplaatst en inmiddels zijn ook de drie houten bankjes van bevestigd. De houten bankjes zijn voorzien FSC®-keurmerk”, aldus wethouder Kathy Arends van de gemeente Lansingerland. Daarmee past het Westerwater beter bij de stijl van het nieuwe centrum. Tijdens de werkzaamheden was er goed contact met de winkeliersvereniging. Frits Heel, secretaris en penningmeester van de winkeliersvereniging licht toe: “Er was regelmatig overleg met de gemeente om de actuele situatie van de werkzaamheden en planning te bespreken. Maar er was ook ruimte voor opmerkingen en aanpassingen op de planning vanuit de winkeliers.” 

Openingsactie voor winkelend publiek 

“Omdat een feestelijke heropening er vanwege de coronamaatregelen niet in zit, organiseren we graag een actie voor iedereen die regelmatig in Berkel winkelt”, licht wethouder Arends toe. Iedereen die iets koopt bij één van de winkels in het centrum maakt kans op een Berkel Centrum cadeaubon ter waarde van € 30,00. “Daarmee steunen we ook de ondernemers die vanwege corona soms een zware tijd achter de rug hebben”, besluit Arends. 

Maak kans op een cadeaubon t.w.v. € 30,- 

Lever de kassabon van uw aankoop in bij een van de twee rode brievenbussen bij Kiekiek Friends of Gildepoelier Leon van den Berg, onder vermelding van uw naam en telefoonnummer. U kunt zo veel bonnen inleveren als u wilt. Alle winkels in het centrum doen mee. U kunt uw bon inleveren tussen vrijdag 25 juni en vrijdag 2 juli. Op maandag 5 juli worden de winnaars bekend gemaakt. De vijf winnaars ontvangen een Berkel Cadeaubon én een ijstaart van Zoet!