Wethouder Ankie van Tatenhove neemt afscheid van Lansingerland

Dit nieuwsbericht is verlopen.
8 september 2021, 17.19 uur

Wethouder Ankie van Tatenhove heeft op woensdag 8 september de gemeenteraad laten weten binnenkort te vertrekken als wethouder van de gemeente Lansingerland. Op 1 november start Ankie in een nieuwe functie bij BMC, een adviesbureau voor de publieke sector. Inmiddels is de ChristenUnie gestart om een opvolger te vinden. Het is de planning om voor 1 november een nieuwe wethouder aan de gemeenteraad voor te kunnen stellen.

Ankie was vanaf 2008 lid van de gemeenteraad en sinds 2014 wethouder in onze gemeente. Als wethouder met een portefeuille met daarin de onderwerpen gezondheid, jeugd en onderwijs, cultuur, sport en het kernwethouderschap van Bleiswijk, heeft Ankie veel mooie ontwikkelingen in gang gezet voor onze Lansingerlandse samenleving. Zo vonden sportverenigingen, scholen en culturele verenigingen bij haar altijd een open deur. Daarnaast was zij voor onze gemeente zeer actief in meerdere gemeentelijke samenwerkingsverbanden, waaronder GGD Rotterdam-Rijnmond en Jeugdhulp Rijnmond.

Wethouder Ankie van Tatenhove: “Wat was ik graag wethouder in mijn eigen gemeente en wat heb ik genoten van de goede samenwerking met alle mensen en organisaties in Lansingerland! Straks combineer ik mijn inzet voor de samenleving en de politiek. Dat kan met mijn nieuwe functie als managing consultant van BMC en partijvoorzitter voor de ChristenUnie. Ik dank iedereen van harte voor al het vertrouwen dat ik kreeg en ik blijf trots op deze vitale en veerkrachtige gemeente.”

Burgemeester Pieter van de Stadt: “We vinden het jammer dat Ankie onze gemeente gaat verlaten. We waarderen haar zeer gedreven inzet voor onze gemeente. Ankie heeft zich als wethouder ruim zeveneneenhalf jaar met hart en ziel voor onze gemeente ingezet met oog voor goede samenwerking voor een krachtige samenleving. We wensen Ankie uiteraard veel succes met haar mooie nieuwe uitdaging.”

Meer nieuws

Fotocabine momenteel niet in gebruik