Wees zuinig met water

Dit nieuwsbericht is verlopen.
1 augustus 2022, 14:13 uur

Het is al langere tijd droog. Ondanks een paar minimale regenbuien, zijn de gevolgen van de droogte goed merkbaar. Volgens de weersverwachtingen houdt het warme weer aan en wordt er ook de komende periode geen neerslag van betekenis verwacht. Dit heeft uiteraard gevolgen voor de watersystemen van de Hoogheemraadschappen van Delfland en van Schieland en de Krimpenerwaard.

Bent u inwoner van Berkel en Rodenrijs?

Als inwoner van Berkel en Rodenrijs valt u onder het Hoogheemraadschap van Delfland. Zij voeren onder andere extra dijkinspecties uit. Wilt u weten wat zij precies doen tijdens tijdens de aanhoudende droogte? Zij leggen dit uit op hun website. Wij raden u aan om regelmatig de website in de gaten te houden.

Bent u inwoner van Bergschenhoek of Bleiswijk?

Als inwoner van Bergschenhoek of Bleiswijk valt u onder Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard. Ook zij voeren extra dijkinspecties uit. Op de website houden ze u verder op de hoogte van de ontwikkelingen tijdens de aanhoudende droogte. Neem regelmatig een kijkje op de website om zo de meest actuele informatie te vinden.

Wat kan ik als inwoner doen?

Wees in deze periode zuinig met water. Was bijvoorbeeld niet elke week uw auto en vul niet elke dag opnieuw het zwembadje in de tuin.

Ziet u schade aan een dijk? Dit kunt u melden via het desbetreffende Hoogheemraadschap.

Blauwalg

Blijft u daarnaast ook alert op de aanwezigheid van blauwalg. Blauwalgen gedijen vooral goed in warm en stabiel water. Bent u op zoek naar een goede locatie om een verkoelende duik te nemen? Bekijk dan eerst de website van Zwemwater. Hier vindt u de locaties waar u veilig kunt zwemmen. Denk ook aan uw viervoeter. Honden kunnen namelijk ziek worden van water met blauwalg.