Voorlopige uitslag Tweede Kamerverkiezing

Dit nieuwsbericht is verlopen.
23 november 2023, 05.54 uur

De voorlopige uitslag van de Tweede Kamerverkiezing in Lansingerland op lijstniveau is inmiddels bekend. Bij de Tweede Kamerverkiezing heeft de PVV de meeste stemmen ontvangen.

Opkomstpercentage

In totaal zijn in er onze gemeente 37.742 stemmen uitgebracht. 49 kiesgerechtigden stemden blanco en 60 stemmen zijn ongeldig verklaard. Het opkomstpercentage was 80%.

Burgemeester Pieter van de Stadt: “Ik kan weer terugkijken op een goed verloop van deze verkiezingsdag. Goed dat zoveel inwoners de moeite hebben genomen om naar een stembureau te komen. Donderdag 23 november vindt het centraal tellen in het gemeentehuis plaats, onder leiding van het gemeentelijk stembureau. Aan het eind van deze dag is niet alleen de uitslag op lijstniveau bekend, maar ook het aantal stemmen die de kandidaten van de deelnemende partijen hebben ontvangen. De uitslag vindt u op onze website. Ik ben erg trots op de ruim 450 mensen die betrokken zijn (geweest) bij deze verkiezing. Zonder hun inzet kan zo’n groot project onmogelijk slagen. Dus enorm bedankt daarvoor.”

Voorlopige uitslag Tweede Kamerverkiezing 2023 Lansingerland

Meer nieuws

Snoeiafval gratis aan huis opgehaald