Verzint u een naam voor het nieuwe Cultuurhuis?

30 september 2021, 08:38 uur

Onze gemeente mag zich verheugen op een nieuw te bouwen Cultuurhuis in Berkel Centrum West. Omdat er nog een klinkende naam nodig is, vragen wij inwoners om mee te denken en goede ideeën in te zenden.

Hotspot

Het Cultuurhuis wordt een hotspot vol boeken, films, muziek, theater, educatie, horeca, informatie en cursussen. Het gebouw krijgt naast de centrale bibliotheekruimte twee filmzalen, een multifunctionele theaterzaal en twee studio’s. Het Cultuurhuis komt in het nieuw te ontwikkelen westelijke deel van het winkelcentrum van Berkel en Rodenrijs, ter hoogte van de Westersingel.

Oproep: Verzin een naam

Na de oproep aan inwoners voor het verzinnen van de naam, communiceert de gemeente regelmatig over de voortgang van de bouw. De eerste paal wordt in oktober 2022 geslagen en naar verwachting gaan de deuren van het nieuwe Cultuurhuis eind 2024 open. Op de locatie in Berkel Centrum West wordt momenteel al volop gebouwd. Een bezoekje aan de bouwput met grote hijskranen die als het ware dansen in de open ruimte, is nu al een beleving te noemen.

Inzendingen

De gemeente ontvangt graag Inzendingen van alle Lansingerlanders en vraagt hen om een korte toelichting te geven waarom juist deze naam zo passend is. Inzenden kan tot 1 november 2021 via cultuurhuis@lansingerland.nl.  In de jury zit een divers gezelschap van Lansingerlanders. De nieuwe naam wordt in december 2021 bekend gemaakt in de media en met een tweede kaart die huis-aan-huis wordt verspreid. De winnaar ontvangt een Podium Cadeaukaart ter waarde van € 100,-.

Het nieuws is ook te volgen op de nieuwspagina van het Cultuurhuis. Wie wil meedenken of ideeën, voorstellen en/of vragen heeft wordt van harte uitgenodigd om te mailen naar cultuurhuis@lansingerland.nl.

Meer nieuws

Nieuw schoolplein geopend!

Resultaten vragenlijst Burgerparticipatie