Twee extra Koninklijke onderscheidingen uitgereikt door burgemeester

Dit nieuwsbericht is verlopen.
23 mei 2022, 15:56 uur

Afgelopen zondag werden Hans van Rutten en Peter Engelen extra in het zonnetje gezet. Burgemeester Pieter van de Stadt reikte namelijk aan hen een lintje uit.

Omstreeks 17.15 uur werd Hans van Rutten benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Dit vond plaats in de tafeltennisvereniging T.O.G.B. in Berkel, tijdens het event: Werkersavond.

De heer Hans Rutten is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

Peter Engelen werd door burgemeester van de Stadt in besloten kring benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij kreeg zijn lintje onder meer voor zijn daden en acties voor de Stichting 2Bike4Alzheimer, waar hij sinds 2010 actief is als bestuurslid en penningmeester. Daarnaast is hij betrokken bij de stichting ‘Het Centrum Internationaal’. Op veel vlakken weet Peter zijn hart en ziel uit te dragen voor die stichting. Zo heeft hij onder meer voldaan aan het verzoek van de rijks accountant van Ethiopië, die hem vroeg om een financieel verslag. Bij Ipse de Bruggen had hij zowel oog als oor voor ethische vraagstukken in de gehandicaptenzorg.    

De heer Peter Engelen is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje- Nassau

Namens gemeente Lansingerland wensen wij Hans en Peter nog veel succes in het doen van vrijwilligerswerk met én voor anderen.

Koninklijke Onderscheiding aanvragen

Wilt u ook iemand voordragen voor een Koninklijke Onderscheiding? En weten of deze persoon in aanmerking komt? Neem dan contact op met de afdeling Kabinet en Protocol via het mailadres lintjes@lansingerland.nl of bezoek de pagina Koninklijke Onderscheiding. Daar leest u precies hoe u iemand voordraagt voor een Koninklijk Onderscheiding of algemene gelegenheid.