Titia Cnossen per 1 november nieuwe wethouder in Lansingerland

1 november 2021, 09:27 uur

Tijdens de raadsvergadering op 28 oktober is Titia Cnossen (ChristenUnie) geïnstalleerd als wethouder Gezondheid, Zorg en Welzijn, Jeugd & Onderwijs en Sport & Cultuur. Ze is als nieuwe wethouder per 1 november ook kernwethouder Bleiswijk (inclusief buurtschap Kruisweg) en programmawethouder Omgevingswet.

Het college heet Titia van harte welkom”, zegt burgemeester Pieter van de Stadt. “We zijn blij met haar komst en we nodigen Titia na deze instemming van de gemeenteraad, graag uit om achter de collegetafel plaats te nemen.” De nieuwe wethouder neemt de portefeuille van voorganger Ankie van Tatenhove die vanaf 1 november een nieuwe functie heeft als managing consultant van BMC. Cnossen vindt het een voorrecht om als wethouder in haar eigen woonplaats het algemeen belang te mogen dienen.

Mooiste baan

Cnossen: “Het is de mooiste baan die er is. Ook na negen jaar burgemeesterschap ben ik nog lang niet uitgekeken op het lokaal bestuur. Wat is het fijn dat ik nu in mijn eigen gemeente aan de slag kan als wethouder.” Cnossen is in juni 2021 gestopt als burgemeester van Woudenberg. “Ik legde met het oog op de gemeenteraadsverkiezingen in 2022 mijn ambt neer. Zo kan ruim voor maart 2022 een nieuwe burgemeester beginnen, een mooie start met verkiezingen en een nieuwe raadsperiode. Wethouder-zijn is boeiend en aantrekkelijk en ik verheug mij op de nieuwe kennismaking met allen die betrokken zijn bij Lansingerland.

Spreekuur

Kernwethouders houden spreekuur in hun kern. Inwoners kunnen met de wethouder spreken over onderwerpen die hen bezighouden. Kijk op de website voor de spreekuren van wethouder Cnossen.

Meer nieuws

Ondernemersloket voor duurzame dilemma’s

Genomineerden Vrijwilligersprijs 2021