Startsein fiets- en scooterverbod centra Bergschenhoek en Berkel en Rodenrijs

1 december 2022, 11:20 uur

Wethouder Simon Fortuyn heeft het startsein van het fiets- en scooterverbod voor zowel het centrum van Bergschenhoek als Berkel en Rodenrijs gegeven. Per 1 december geldt het verbod. Tijdens het startsein onthulde wethouder Fortuyn, samen met winkeliers en de winkeliersvereniging, het nieuwe verkeersbord. Het fiets- en scooterverbod is gezamenlijk tot stand gekomen na een wens vanuit de winkeliers.

Fiets- en scooterverbod

Per 1 december 2022 zijn de centra van Bergschenhoek en Berkel en Rodenrijs volledig fiets- en scootervrij gedurende de openingstijden van de winkels. Dit betekent dat fietsen (en daarbij ook het gebruik van scooters) in het winkelcentrum niet meer is toegestaan van maandag t/m zondag van 07:00 tot 19:00 uur. Op koopavond geldt het verbod tot 21:00 uur.

De fiets mag echter wel aan de hand meegenomen worden. Buiten deze tijden is het wel toegestaan in delen van het centrum te fietsen. Het doel van deze maatregel is het verder terugdringen van overlast door fietsers en scooters in het winkelcentrum.

Handhaving

In december 2022 is er sprake van een overgangsperiode. In deze periode worden fietsers (en scootergebruikers) aangesproken en gewezen op het feit dat dit niet meer toegestaan is in de voetgangerszone, mits dit uiteraard nodig is. Hiervoor loopt een speciaal team rond door het centrum. Per 1 januari 2023 zal er daadwerkelijk op gehandhaafd worden.

Meer informatie over het fiets- en scooterverbod is te vinden op de pagina Centrum Bergschenhoek en Berkel en Rodenrijs fietsvrij.

Meer nieuws

Start heien Sporthoeklaan