Informatiewagentje voor publiek contact Lansingerland

24 september 2021, 17:39 uur

Wethouder Kathy Arends van de gemeente Lansingerland maakte vrijdag 24 september het eerste ritje met de nieuwe gemeentelijke Piaggo. Lansingerland gebruikt het nieuwe hybride wagentje als mobiele informatiestand. Een hele praktische manier om in gesprek te gaan met omwonenden en het winkelend publiek over ontwikkelingen in het centrum.

Kathy Arends (Programmawethouder Centrumontwikkeling) licht toe: “Samen met ondernemers hebben we nagedacht hoe we geïnteresseerden meenemen in het project. Dat wilden we vooral eenvoudig en laagdrempelig houden en bovendien ook coronaproof. Met deze Piaggio is dat goed gelukt. We hebben de ‘laadbak’ opengeklapt waardoor een statafel ontstaat. Met koffie in de hand krijgen geïnteresseerden door artist impressions en een praatje een betere indruk van het nieuwe centrum.”

Frequentie mobiele informatiestand

Het is de bedoeling dat vertegenwoordigers van de gemeente vaker met de Piaggio in het centrum te vinden zijn. “Je merkt dat mensen het prettig vinden in gesprek te gaan”, aldus Laurens Plender, projectleider Berkel Centrum West van de gemeente Lansingerland. “Ook komende periode kunnen we niet voorkomen er enige hinder is  door de bouw. Maar we vinden het wel belangrijk dat iedereen goed op de hoogte is. En dat er ruimte is voor vragen, opmerkingen en tips. We verwachten eens in de paar weken met de Piaggio het centrum in te gaan voor Berkel Centrum West.” Ook op andere plaatsen in de gemeente Lansingerland wordt de Piaggio gebruikt om met elkaar in gesprek te gaan over ontwikkelingen.

Over Berkel Centrum West

Berkel Centrum West bestaat straks uit 170 woningen en 5.630 m2 aan winkelruimte. Daarbij komen 360 extra parkeerplaatsen, waarvan er 196 bestemd zijn voor openbaar gebruik. Ook komt er een cultuurhuis met theater, twee bioscoopzalen en een jeugdbibliotheek. Berkel Centrum West wordt naar verwachting in de tweede helft van 2023 opgeleverd.

Bijschrift afbeelding bovenaan artikel: ‘Vlnr: Laurens Plender (projectleider gemeente Lansingerland), Kathy Arends (wethouder gemeente Lansingerland), Frits Heel (secretaris en penningmeester van de winkeliersvereniging Berkel Centrum).

Meer nieuws

Nieuw schoolplein geopend!

Resultaten vragenlijst Burgerparticipatie