Informatie afvalinzameling en openingstijden tijdens Kerst en Oud & Nieuw

Dit nieuwsbericht is verlopen.
20 december 2022, 08:47 uur

Rond de feestdagen zijn de openingstijden van ons servicepunt in het gemeentehuis aangepast. Ook is er een aangepaste afvalinzameling. Op maandag 26 december, 2e Kerstdag, is het servicepunt gesloten. U kunt veel praktische zaken met ons regelen, zonder dat u naar het gemeentehuis hoeft te komen. Alle informatie vindt u op onze website.

Aangepaste afvalinzameling

Op maandag 26 december, 2e Kerstdag, wordt er geen afval ingezameld. Ook het afvalbrengstation is dan gesloten. Wordt uw afval normaal op maandag opgehaald? Dan verschuift dit naar de zaterdag ervóór, 24 december. De verzamelcontainers die normaal op maandag worden geleegd, legen we nu op dinsdag 27 december.

Omdat de overige feestdagen (1e Kerstdag en Nieuwjaarsdag) in het weekend vallen, verandert er niets op deze dagen. De afvalinzameling op de doordeweekse dagen verloopt volgens het reguliere schema.

Afsluiting afvalbakken

  • De verzamelcontainers voor oud papier/karton, PMD, textiel en de GFT containers waar geen paslezer aanwezig is, zijn van 31 december vanaf 15.00 uur afgesloten en gaan op 1 januari weer open. Let op; de ondergrondse restafval containers blijven gedurende deze periode toegankelijk met uw pas.
  • De prullenbakken worden vanaf 27 december afgesloten en in de week van 2 januari geleidelijk weer geopend.
  • De prullenbakken in de centrumgebieden zijn tijdens winkeltijden geopend.
  • De Blipverts zijn van 28 december t/m 4 januari afgesloten.

Afvalwijzer en klantenservice Renewi

Kijk op MijnAfvalwijzer of de Afvalwijzer App voor uw inzameldagen. Heeft u een vraag? Neem dan gerust contact op met de klantenservice van Renewi via telefoonnummer (010) 44 54 199 of mail naar lansingerland@renewi.com.

Meldingen openbare ruimte doorgeven

Heeft u vragen of klachten over de openbare ruimte, bijvoorbeeld over kapotte straatverlichting, een omgewaaide boom of losse stoeptegels? Dan kunt u dit doorgeven via de app BuitenOpOrde. Is er sprake van een gevaarlijke situatie, neemt u dan contact op via telefoonnummer (010) 800 40 00.