Gemeente Lansingerland en Takecarebnb bundelen krachten

Dit nieuwsbericht is verlopen.
6 mei 2021, 11:53 uur

De gemeente Lansingerland en Takecarebnb hebben hun krachten gebundeld om de inburgering van nieuwkomers te verbeteren en te versnellen. De partijen tekenden hiervoor op 20 april een overeenkomst. De ambitie is om een tijdelijk verblijf bij gastgezinnen in de gemeente voor meer statushouders mogelijk te maken.

Op dit moment verblijven veel statushouders vaak een lange periode in een AZC totdat zij naar een gemeente kunnen verhuizen. Dan is het vaak maar beperkt mogelijk om in te burgeren. Verblijft een statushouder een periode (maximaal 3 maanden) in een gastgezin, dan gaat de integratie veel sneller. De statushouder maakt dan kennis met de Nederlandse taal, cultuur en de gebruiken. Ook voor het gastgezin heeft het logeren voordelen: de gezinsleden maken kennis met het verhaal, de achtergrond en cultuur van de mensen die zich in hun gemeente gaan vestigen.

Volgens de nieuwe Wet Inburgering krijgen gemeenten vanaf januari 2022 de regie over de inburgering en maatschappelijke ondersteuning van statushouders. Takecarebnb kan daaraan bijdragen.  

Wilt u meer informatie of zich opgeven als gastgezin? Kijk op de website van Takecarebnb.