Burgemeester reikt Vrijwilligersprijzen 2021 uit

Dit nieuwsbericht is verlopen.
5 januari 2022, 21:45 uur

De gemeente Lansingerland reikt traditiegetrouw bij de start van een nieuw jaar de Vrijwilligersprijzen uit. De winnaars van de Vrijwilligersprijs 2021 zijn op 5 januari bekend gemaakt door burgemeester Pieter van de Stadt tijdens de nieuwjaarsuitzending van ‘Goedenavond Lansingerland’ van RTV Lansingerland.

Burgemeester Van de Stadt gaf aan hoe trots hij is op alle vrijwilligers in onze gemeente. ‘Onze samenleving drijft op vrijwilligers. Zij zijn een belangrijke basis in onze samenleving en zijn voor veel mensen onmisbaar. Daarnaast is vrijwilligerswerk ook gewoon leuk om te doen. Vrijwilligers kiezen het werk dat bij hen past, zijn daarom gemotiveerd en vervullen hun functie met passie. Dat is mooi om te zien!’

Ook wethouder Sport & Cultuur, Titia Cnossen sprak in een filmpje tijdens de uitzending haar grote waardering en dankbaarheid uit voor het belangrijke werk dat de vele vrijwilligers voor onze gemeenschap doen. ‘Ik ben enorm trots op alle vrijwilligers. Want dankzij vrijwilligers kan jong en oud sporten, is er een mooi cultureel aanbod in Lansingerland, krijgen mensen die een steuntje in de rug nodig hebben hulp en kunnen inwoners leuke dingen doen met anderen.’

Vrijwilligers voordragen

Inwoners konden eind 2021 via het VIP Lansingerland (Vrijwilligers Informatiepunt) vrijwilligers voordragen voor de Vrijwilligersprijs 2021. Er waren in totaal 18 genomineerden verdeeld over drie categorieën: Individuele vrijwilligers, groepen en vrijwilliger in de cultuursector. Deze nominaties zijn beoordeeld door een jury van gemeenteraadsleden onder leiding van voorzitter burgemeester Pieter van de Stadt. Zij kregen de moeilijke opgave om per categorie één winnaar te kiezen.

Genomineerden categorie individuele vrijwilligers

 • Ad Heintz, vrijwilliger bij de Paardestal en 3B bus
 • Gaby Cordia, vrijwilliger bij de Zonnebloem
 • Gert Schuring, vrijwilliger bij de brandweer, Roparun, Hulp Letland, Wielerpromotie en de Parochiekern Berkel en Rodenrijs
 • Hannie van den Heuvel, vrijwilliger bij de Bewonersorganisatie Rotte
 • Wanda Schepers, vrijwilliger bij Humanitas Lansingerland

Burgemeester Van de Stadt: ‘Deze vijf genomineerden leveren allemaal fantastisch werk! De jury stond voor een lastige keuze omdat iedereen deze prijs verdient. Wat uiteindelijke de doorslag gaf is dat deze vrijwilliger al meer dan 40 jaar actief is bij verschillende verenigingen! Hij staat altijd klaar voor mensen die hulp nodig hebben. De winnaar in deze categorie is Gert Schuring!’ Gert ontving een cheque ter waarde van 250 euro en een bos bloemen uit handen van de burgemeester.

Genomineerden categorie vrijwilligers groep

 • Buurtbemiddeling Lansingerland
 • Coöperatieve vereniging Nieuwe Lansinger Stroom
 • Klusvrijwilligers Middin van locatie de Nieuwe Lansingh
 • Oudheidkundige Vereniging & Museum Bleiswijk
 • Schippers veerpont ’t Verlaat
 • Scouting Bleiswijk
 • Sint en meer Lansingerland
 • Stichting Stop Geluidsoverlast HSL
 • Trainers Schaats- en Inline Lansingerland
 • Welzijn Lansingerland: Klussendienst

Burgemeester Pieter van de Stadt: ‘Al deze tien organisaties draaien dankzij de inzet van vele vrijwilligers. Zij zorgen er met elkaar voor dat deze belangrijke organisaties in Lansingerland kunnen bestaan! De winnaar is de organisatie die voor zowel inwoners van Lansingerland als ook daar buiten heeft gezorgd dat wij hier fijn kunnen wonen. Zij staan in contact met zowel inwoners, de lokale en landelijke politiek en technische bedrijven en zorgen ervoor dat iedereen naar elkaar luistert en met elkaar naar een oplossing zoekt. De winnaar in de categorie Groep is: Stichting Stop Geluidsoverlast HSL!’ De burgemeester reikte een cheque ter waarde van 500 euro en een bos bloemen uit aan Wim van der Laan van de Stichting Stop Geluidsoverlast HSL. 

Genomineerden categorie cultuur vrijwilliger

 • Corrie Vogelaar van Jay’s Place muziek, zang & dans
 • Hans van der Spek van Molenaars Oude Tractoren
 • Rik Hoofs van Theater ’t Web

Burgemeester Pieter van de Stadt: ‘Deze coronatijd heeft voor veel flexibiliteit en improvisatievermogen bij mensen gezorgd. We zijn dan ook trots op de vrijwilligers die zagen dat mensen behoefte hadden om elkaar te blijven ontmoeten en dit mogelijk hebben gemaakt. Daarom hebben wij dit jaar een speciale categorie: de cultuur vrijwilliger. Want wij zijn trots op alle vrijwilligers die ervoor zorgen dat mensen kunnen genieten van de verbeelding van alle creatieve mensen in de cultuursector. De winnaar van deze categorie zorgt ervoor dat er voor alle leeftijdsgroepen leuke activiteiten zijn. De winnaar is Corrie Vogelaar van Jay’s Place muziek, zang & dans! Ook Corrie ontving een cheque ter waarde van 250 euro en een bos bloemen uit handen van de burgemeester.

Alle winnaars, van harte gefeliciteerd! En nogmaals dank aan alle genomineerden en niet-genomineerde vrijwilligers die deze gemeente rijk is! Alle genomineerden hebben thuis een bos bloemen ontvangen.

De nieuwjaarsuitzending is terug te kijken op de website van RTV Lansingerland.

Meer nieuws

Ophaalmogelijkheden strooizout