Burgemeester en wethouders hijsen de vlag van de Sustainable Development Goals

22 september 2021, 08:56 uur

Deze hele week hangt de vlag van de Sustainable Development Goals (SDG) van de Verenigde Naties in top. Burgemeester Pieter van de Stadt en de wethouders Jan-Willem van den Beukel en Kathy Arends hesen dinsdag de Gemeenten4GlobalGoals vlag in top. Lansingerland is één van de meer dan 100 GlobalGoals gemeenten van Nederland. Dit betekent dat we samen met onze inwoners de Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de VN nastreven.

Zes jaar geleden stelden de lidstaten van de Verenigde Naties 17 duurzame ontwikkelingsdoelen vast, variërend van goed onderwijs, schone duurzame energie, maar ook gelijke kansen op de arbeidsmarkt, goede gezondheid en welzijn of schoon drinkwater.

Enkele wethouders laten deze maand in het kader van de SDG projecten en locaties zien die bijdragen aan het bereiken van deze duurzame doelen. In deze week van de Action Day deelt de gemeente dagelijks een duurzame tip die gemakkelijk toe te passen is om duurzamer te leven. Bovendien kunnen inwoners leren van elkaar. Zo zegt wethouder Jan-Willem van den Beukel (duurzaamheid):

We doen al heel veel met zijn allen; van afval scheiden tot installatie van zonnepanelen en van elektrisch rijden tot fietsen. Er zijn allerlei kleine en grotere dingen die mensen zelf kunnen doen. Met deze duurzame week proberen we inwoners dat duidelijk te maken. Kijk naar de goede voorbeelden om je heen. Kijk en deel zodat we leren van elkaar.

Een aantal wethouders onderstreept de duurzaamheidsweek ook met een werkbezoek. We laten zien hoe breed duurzaamheid is; ook door initiatieven te tonen die bijdragen aan deze duurzame doelen. En we publiceren via social media dagelijks een tip.

Meer nieuws

Nieuw schoolplein geopend!

Resultaten vragenlijst Burgerparticipatie