Blipvert inzamelstations zijn een groot succes

Dit nieuwsbericht is verlopen.
1 november 2022, 15:17 uur

Vorig jaar oktober zijn er op centraal gelegen plekken in onze gemeente 13 Blipvert inzamelstations geplaatst. Deze inzamelstations maken het de inwoners nog gemakkelijker afval te scheiden. Onlangs hebben we onze eerste jaarcijfers mogen ontvangen. Daaruit kunnen we alleen maar concluderen dat de Blipvert inzamelstations een groot succes zijn. En dat allemaal dankzij onze inwoners.

Meer dan 270.000 items ingeleverd

Er zijn in het eerste jaar meer dan 270.000 items ingeleverd, met een gewicht van een kleine 5.800 kilo(!). Dat is een gemiddelde van bijna 21.000 items en 446 kilo per station! Ter vergelijking, gemiddeld wordt er 212 kilo in het eerste jaar opgehaald in een gemeente waar de Blipvert inzamelstations zijn geplaatst.

Jullie leverden het vaakst batterijen en CD’s in. Daarnaast zijn er maar liefst 7.000 adapters en snoeren ingeleverd. Het inzamelstation aan de Esdoornlaan in Berkel en Rodenrijs is het populairst. Verder wordt de top 3 compleet gemaakt met 2 andere inzamelstations uit Berkel en Rodenrijs, te weten de stations aan de Westpolderstraat en de Molenwerfstraat.

Over Blipvert inzamelstations

Het Blipvert inzamelstation heeft 7 gescheiden compartimenten voor inzameling van: o.a cartridges, batterijen, kleine lampen, cd’s / dvd’s, mobiele telefoons, adapters / snoeren en alle overige kleine elektrische apparaten. Denk hierbij aan: afstandsbedieningen, elektrische tandenborstels, camera’s, etc. Veel van het afval dat in de inzamelstations gedaan kan worden komt nu nog in het restafval terecht. Het is te klein en vaak te weinig om naar het afvalbrengstation te brengen, dus gaat het vaak weg met de restafvalzak.

Op centraal gelegen plekken in onze gemeente vindt u een Blipvert inzamelstation. Alle locaties en meer informatie vindt u via MijnAfvalwijzer.