Lintjesregen Lansingerland

Dit nieuwsbericht is verlopen.
1 juli 2020, 11.48 uur
SAMSUNG CSC

De Kanselarij der Nederlandse Orden heeft besloten dat landelijk op (of rond) 3 juli de alternatieve gelegenheid plaatsvindt voor het uitreiken van de Koninklijke onderscheidingen. Op donderdag 2 juli en vrijdag 3 juli overhandigt burgemeester Pieter van de Stadt persoonlijk de Koninklijke onderscheidingen aan onze inwoners, die eerder dit jaar te horen kregen dat zij een lintje verdienen. Op donderdag en vrijdag vanaf 13.30 uur gaat burgemeester Pieter van de Stadt op pad om hen alsnog de welverdiende onderscheiding te brengen.

In verband met de uitbraak van het coronavirus vond de traditionele Lintjesregen eerder dit jaar al in aangepaste vorm plaats. Zo werden de lintjes bij de gedecoreerden niet opgespeld, maar werden zij opgebeld door burgemeester Pieter van de Stadt en loco-burgemeester Simon Fortuyn en op de hoogte gebracht dat zij uit naam van Zijne Majesteit de Koning de Koninklijke onderscheiding ontvingen voor hun verdiensten als actieve vrijwilliger.

Burgemeester Pieter van de Stadt: “Helaas hadden we eerder dit jaar niet de mogelijkheid om de feestelijke uitreiking officieel met elkaar te vieren. Het is wel belangrijk dat deze bijzondere mensen alsnog hun welverdiende onderscheiding daadwerkelijk ontvangen. Daarom gaan we dit alsnog doen door persoonlijk bij hen langs te gaan en op gepaste afstand de onderscheiding te overhandigen. Het opspelden mag helaas nog niet, de direct naasten helpen hier nu bij.”