Trek op tijd aan de bel bij schulden

Dit nieuwsbericht is verlopen.
18 juni 2020, 14.01 uur

Een echtscheiding, een ontslag of een paar maanden huurachterstand; dit kan allemaal het begin zijn van financiële problemen. Naar schatting hebben 1,4 miljoen huishoudens in Nederland problematische schulden of lopen het risico daarop. Mensen met schulden vinden het vaak lastig om hulp te zoeken of doen dit erg laat, vanwege schaamte of trots. Hierdoor kunnen de problemen zich opstapelen. Herkent u hier iets in en wilt u uw situatie veranderen? Trek dan tijdig aan de bel! Lees hieronder welke mogelijkheden er zijn.

Team Schuldhulpverlening

Bij grote geldproblemen kunt contact opnemen met het team Schuldhulpverlening van de gemeente. Zij luisteren naar uw verhaal en kijken welke weg u het beste kunt bewandelen. Dit team heeft een dagelijks spreekuur van 10.00 tot 11.00 uur en zijn te bereiken via telefoonnummer 14 010. U kunt ook een mail sturen naar l4@plangroep.nl. Er wordt dan contact met u opgenomen.

Hulp nodig bij uw geldzaken of administratie?

Heeft u beginnende schulden of hulp nodig bij uw geldzaken of administratie? Dan kunt u ondersteuning krijgen van de Thuisadministratiemaatjes van Humanitas of van een Schuldhulpmaatje van stichting Schuldhulpmaatje.  Zij gaan graag het gesprek met u aan over uw financiële situatie en mogelijke oplossingen. Klik op de links om te lezen hoe u met hen in contact komt.
Wilt u eerst zelf proberen om uw geldzaken op de rit te krijgen, kijkt u dan eens op de website van startpunt geldzaken. Startpunt Geldzaken stelt geldplannen beschikbaar voor huishoudens in verschillende omstandigheden.

Bent u ondernemer en heeft u schulden?

Bent u ondernemer of ZZP-er en heeft u te maken met schulden? Zoek dan contact met het Regionaal Bureau Zelfstandigen (RBZ). Het RBZ kan u adviseren, coachen en eventueel financieel ondersteunen. Kijk voor de mogelijkheden op de website van het RBZ. Verkeert u door de coronamaatregelen in financiële nood? Neem dan ook contact op met het RBZ. Lees op de site van het RBZ bijvoorbeeld meer over de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo).

Meer informatie

Meer informatie en veelgestelde vragen en antwoorden over hulp bij schulden vindt u op www.lansingerland.nl/hulpbijschulden.

 

 

Meer nieuws

Koningsdag 2024 in Lansingerland

Uitnodiging voor de 4 mei herdenkingen