« Terug naar overzicht

Sporten in de openbare ruimte mag weer!

Dit nieuwsbericht is verlopen

Buiten sporten mag weer voor iedereen! Vanaf 11 mei zijn de mogelijkheden om in de openbare buitenruimte te sporten versoepeld. Momenteel gelden de volgende regels:

  • Kinderen tot en met 12 jaar kunnen onder begeleiding van een vereniging (bijv. sportvereniging of scouting) of een sportprofessional (bijvoorbeeld een sport- of jeugdcoach) samen buiten sporten, bewegen en activiteiten volgen.
  • Jongeren van 13 tot en met 18 jaar mogen onder begeleiding van een vereniging of een professional samen buiten sporten en activiteiten volgen, maar dan met minimaal 1,5 meter afstand tot elkaar.
  • Volwassenen mogen ook zonder begeleiding samen buiten sporten als er 1,5 meter afstand tot elkaar kan worden gehouden. Op deze 1,5 meter-norm wordt gehandhaafd. Wordt het op bepaalde locaties te druk, dan kan er ook worden opgetreden.
  • Voor iedereen geldt: geen wedstrijden

Op de site van de Rijksoverheid vindt u een compleet overzicht van de informatie over buiten sporten.

Sporten in de openbare ruimte? Doe een melding bij de gemeente!

Organiseert u een sportactiviteit in de openbare ruimte? Dan vragen wij u om een melding te doen bij de gemeente. Stuurt u dan minimaal 3 dagen voor de activiteit een mail naar sport@lansingerland.nl. Vermeldt u daarbij in ieder geval:

  • de locatie van de activiteit (voorzien van een kaartje of plattegrond);
  • de data en tijden waarop de activiteit plaatsvindt;
  • het soort activiteit;
  • het aantal (verwachte) deelnemers.

Er kan nog niet gesport worden in het Urban Sportspark, de skatebaan en het evenemententerrein naast zwembad De Windas, dat momenteel in onderhoud is.

Spelregels

Om ervoor te zorgen dat iedereen zich tijdens het sporten in de openbare ruimte ook aan de landelijke maatregelen houdt, hebben wij spelregels opgesteld. Elke organisator van een sportactiviteit moet zich met de groep aan deze spelregels houden.

Houd rekening met elkaar

De openbare ruimte is van iedereen en kan niet geclaimd worden. Gaat u met een groep sporten in de openbare ruimte, houd dan rekening met anderen en ieders veiligheid. Heeft u nog vragen, bel dan met 14 010 of mail naar sport@lansingerland.nl.